Cum sa alegi un toaster pentru casa

Prăjitorul de paine este un aparat ușor de folosit pentru aparatele mici de bucătărie pentru prăjirea pâinii folosind spirale care conduc energia electrică. Cum sa alegi un prajitor de paine pentru casa si sa nu faci o greseala?

Din istoria toaster-urilor

În secolul al IV-lea î.Hr., vechii egipteni au învățat să coacă pâine, prăjind pe cărbuni de pe ambele părți. Romanii, care au petrecut mult timp în campanii militare, au prăjit pâinea pe foc. Tradus din latină "tostun" înseamnă "arde". Cucerind treptat noi terenuri, au transferat acest obicei altor națiuni, inclusiv triburile care au stabilit Misty Albion.

Mai târziu, când a început colonizarea Americii, britanicii au introdus colonii la crotoni și au devenit comoara națională a americanilor. Primul prăjitor de pâine a fost creat de o companie britanică în 1893. Apoi firele de fier au ars și s-au stropit, iar pâinea a avut gust ca arderea.

Toasterul a primit a doua naștere în 1909, deja în SUA, care a adus profituri considerabile lui Frank Shaylor, care a brevetat invenția. Prăjitorii lui au coace pâine fără gust arzător. Adevărat, unul a fost un neplăcut, la capătul cablului era o bază care era înșurubată într-un suport electric pentru lămpi și toasturile trebuiau să fie monitorizate constant pentru a nu arde.

În 1919, dispozitivele de deconectare automată la sfârșitul lucrării au apărut, iar în 1926 toasturile au învățat să "sară" singure. În 1933, brutarii privați au stabilit producția de pâine feliată, potrivită în special pentru mărimile de prăjituri, iar în anii '40 -'60 ai secolului trecut aparatele standardizate. De atunci, toasterul a suferit modificări de proiectare și a primit un design perfect, ținând cont de cerințele modernității.

Sfaturi pentru videoclipuri

Ce fel de toaster este mai bine de ales

Când alegeți o mulțime de funcții importante jucați: modul în care este încărcată pâinea, prezența gătitului de control. Prășitoarele vin în încărcare orizontală și verticală. Sunt populare cu încărcare verticală, dintre care unele au funcționalități îmbunătățite: prăjitoare (toaster + cuptor), prăjitoare de tip sandviș sau transportoare. Ce este mai bine să alegi?

 • Dacă intenționați să toastați toastul, luați mașina cu o sarcină orizontală. Producătorii de astfel de echipamente funcționează în segmentul de prețuri mai mici. Avantajul este încălzirea toasturilor și a produselor de panificație.
 • Dacă sunt necesare funcții avansate ale dispozitivului, cumpărați o listă. Este dotat cu încărcare orizontală și este funcțional. În plus, gătește sandvișuri sau produse de patiserie fierbinți, mănâncă chiar feluri de mâncare din carne. Pe lângă roasterii, prăjitorii de la conveier au încărcare orizontală, dar sunt mai potriviți pentru unitățile de catering și nu pentru uz casnic. Au o productivitate ridicată: produc până la sute de toasturi într-o oră.
 • Aveți nevoie de un dispozitiv mic care nu ocupă mult spațiu pe masa de bucătărie? Un prăjitor de sandwich va face. Se prepară pâine prăjită, sandvișuri fierbinți, rulouri de primăvară, shawarma sau tacos. Există prăjitoare de sandwich în vrac, așa-numitele producători de sandvișuri. Ei hrănesc o familie mare și sunt potrivite pentru instalare într-o mică cafenea. Pentru o familie mare, alegeți un dispozitiv cu patru găuri.

Caracteristicile prăjitorilor

Unele cuptoare scumpe au o suprafață de control tactil. Optiuni mai ieftine vin cu un cadran cu umbre speciale fara numere si simboluri.

Găuri pentru pâine 12 - 14 cm adâncime. Cele mai recente modele sunt echipate cu o cameră de încălzire, unde procesul de gătit este accelerat. În astfel de camere se utilizează încălzirea prin convecție sau infraroșu. Modelele moderne au funcții de dezghețare și prăjire, totul este automatizat și combinat într-un singur ciclu.

Prăjitorii cu o cameră de încălzire au un strat de protecție neaderent. De asemenea, sunt acoperite cu porțelan, care sunt ușor de curățat. Dintre caracteristicile speciale, notez prezența butonului de anulare. Acest lucru vă permite să opriți procesul de gătire în orice moment.

Toate aparatele sunt echipate cu tăvi pentru miezuri. Este estetic și sigur: miezul nu se trezește pe masă și nu se aprinde atunci când este încălzit, tava fiind ușor îndepărtată și curățată. Există mânere, ca într-un ceainic, un capac de închidere, duze, un jgheab pentru a pune cablul.

Recomandări video

Caracteristici suplimentare

Funcția de dezghețare sau de încălzire, controlul automat al prăjirii și localizarea pâinii, pregătirea bucăților mici de pâine.

 • Funcția de încălzire. Un grătar special, pe care sunt plasate produse de panificație, asigură o încălzire uniformă.
 • Funcția de dezghețare. Este util dacă pâinea este cuprinsă în compartimentul congelator.
 • Funcția de centrare. Monitorizează prăjirea uniformă a pâinii. Ajută să pună o felie de pâine în centru și să se prăjească uniform pe ambele părți.
 • Funcția de arsură a imaginii. Copiii vor fi încântați dacă primesc un pâine prăjită cu un zâmbet pentru micul dejun.
 • Funcția de prăjire. În timpul următoarei prăjiri, nu este necesar să setați modul.
 • Senzori de infraroșu. Puneți în funcțiune cronometrele obișnuite. Controlați temperatura. Încălzitorul ceramic nu permite mirosul de metal fierbinte să se răspândească când aparatul este pornit.

Cum să îngrijiți în mod corespunzător un toaster

După utilizare, opriți prăjitorul de pâine, lăsați-l să se răcească și apoi curățați-l. Prin gaura, turnati turta in tigaie, scoateti si spalati. Dacă nu există un palet, răsturnați aparatul răcit și scuturați miezul.

Nu utilizați tampoane abrazive și detergenți cu pulbere, acestea vor lăsa zgârieturi pe carcasă. Utilizați un dispozitiv de curățare universal. Aplicați-l pe un prosop de hârtie și atașați-l pe pete. Agentul de curățare va dizolva pata de probleme de muncă.

Mergeți la magazin pentru un prăjitor de pâine, acordați atenție caracteristicilor și materialului de fabricație. Poate fi din aliaj de aluminiu, oțel inoxidabil sau plastic de înaltă calitate. Acordați atenție caracteristicilor siguranței termice, pentru a nu arde atunci când atingeți un dispozitiv de lucru. Verificați cu vânzătorul dacă dispozitivul se oprește automat când bucățele de pâine prăjită intră în interior.

Precauții de bază

 • Prășitoarele nu trebuie amplasate în apropierea obiectelor inflamabile, închise în timpul funcționării.
 • După efectuarea lucrărilor, asigurați-vă că ați deconectat de la rețea.
 • Nu prăjiți produse acoperite cu glazură sau grăsimi.
 • Nu lăsați toasterul să intre în contact cu apa.

Bucurați-vă de cumpărături!

Vizionați videoclipul: PRINDE-MA DACA POTI! Crazy Toaster Challenge. Prajitorul Buclucas (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu