Cum de a alege o unitate flash: dimensiunea memoriei, interfața, carcasa și designul

Nu există o astfel de persoană care să nu știe ce este o unitate flash. Este greu de imaginat cum au reușit fără ea înainte. Unitățile sunt uitate, majoritatea nu își vor aminti nici măcar dischetele. Cu o unitate flash mai convenabilă și mai ușoară.

Dimensiunea memoriei și interfața

Primul lucru pe care îl observați este volumul. Sunt populare flash drives cu o capacitate de 8, 16 și 32 GB.

4 GB este suficient pentru a transfera fișiere, puteți chiar să ascultați muzică în mașină. Dacă încărcați filme, merită să luați 16 GB sau 32 GB. Unitățile de 64 GB sau 128 GB sunt achiziționate de fanii filmului avid. Ele stochează documente text, fotografii, muzică și unele dintre cele mai bune filme de Anul Nou în același timp. O unitate flash poate fi achiziționată ca un cadou.

interfață

Când cumpărați, acordați atenție interfeței. Dacă placa de bază a computerului suportă interfața USB 3.0, cumpărați o unitate flash USB cu aceeași interfață. USB 2.0 se va potrivi, de asemenea, USB 2.0, chiar și USB 1.0, numai viteza este mai mică. Citiți caracteristicile modelelor, consultați vânzătorul.

Dacă pe pachet sunt abrevieri de viteză de mare viteză sau de viteză înaltă viteză - unitate flash de mare viteză. Modelele cu o viteză de scriere mai mică de 10 MB / s nu cumpără, este o pierdere de timp. 10 Mbps și mai mare este o soluție rezonabilă pentru scriere și citire.

Dacă luăm în considerare în detaliu problema citirii și scrisului, notez lucruri interesante: diferența de preț, ca în cazul jucătorului, este imperceptibilă, dar diferența în timpul transferului de fișiere este semnificativă.

De exemplu, unitățile flash sunt achiziționate la același preț, dar cu viteze diferite de citire și scriere. 5 minute sunt încărcate la un film, 10 minute la altul. Dacă plătiți mai mult și luați o marcă dovedită, timpul de transfer al fișierelor va fi redus și filmul va fi descărcat în 3 minute. Nu căutați ieftin, amintiți-vă expresia: "Miser plătește de două ori!"

Atragem atenția asupra ciclurilor de rescriere - indicatorul definitoriu al termenului de valabilitate. De obicei variază în intervalul de 10.000 - 100.000 de ori. Fiecare adăugare sau ștergere a informațiilor este luată în considerare pentru o rescriere în timp. Se pare că de 10.000 de ori nu este prea mult, având în vedere că acțiunile de la un drive flash sunt efectuate de mai multe ori pe zi. Nu toți transportatorii realizează cantitatea declarată de rescriere, există falsuri sau defecte de fabricație.

Sfaturi video despre alegerea modelelor USB 3.0

Corp și design

Cazurile de drivere flash sunt diverse:

 • plastic
 • cauciuc
 • metal.

Un drive flash cu carcasă din plastic este mai ieftin decât un metal. Este dificil să se deterioreze și informațiile sunt stocate mai mult timp. Merită acordată atenție cazului de cauciuc: astfel de modele sunt rezistente la impact și impermeabile, potrivite pentru utilizatorii activi.

Dacă persoana este îngrijită, cazul din plastic va face. Un astfel de produs este un candidat ideal pentru titlul de cel mai bun cadou de corporatie pentru Anul Nou.

desen

Capacele sunt simple (de obicei îndepărtate și îmbrăcate), retractabile sau pe lanț. Există unități flash flash fără capac. Alegerea unui cap este un parametru lipsit de importanță, alegeți oricare dintre ele.

Un bec este încorporat în carcasă care luminează sau clipește în timpul transferului de date. Acest lucru este bun atunci când lucrați cu un computer, puteți vedea dacă fișierul este copiat sau nu. Dacă intenționați să vizionați filme sau să ascultați muzică, alegeți un dispozitiv fără baliză. Ea distrage atenția de la vizualizare sau de pe șosea dacă sunteți într-o mașină.

Acordați atenție și dimensiunii cazului. Dacă este voluminoasă, o altă placă flash în conectorul USB nu se va potrivi în continuare. Se pare, cu cât designul este mai simplu, cu atât mai bine! Design alege ceea ce vă place, atâta timp cât nu interferează cu lucrul cu mass-media.

Formular pentru protecția datelor

Producătorii pe unități flash creează un grad ridicat de protecție a informațiilor:

 • sistem de criptografie
 • amprentă cititor.

Modelele protejate sunt vândute în magazine specializate și sunt scumpe. Oamenii obișnuiți nu vor avea nevoie de astfel de dispozitive. Purtătorii cu un grad ridicat de protecție sunt persoane care au acces la informații extrem de secrete. Nu urmăriți după lucruri noi, alegeți o unitate USB obișnuită, puteți proteja informațiile în alte moduri.

Există unități flash care sunt construite:

 • lanterne
 • ceasul
 • afișare.

Cumpărați aceste dispozitive separat. Funcția unității flash este stocarea și transferul de informații, orice altceva este inutil. De ce ai nevoie de o lanternă în ea? El nu va lumina calea în întuneric. Astfel de obiecte gadget, dacă le cumperi, dar numai ca un cadou.

Alegerea unei unități flash ca cadou

Pe lângă factorii determinanți, aspectul contează. Puteți să comandați un model cadou individual sau să alegeți o versiune gata făcută a unui brand popular. Unitățile de cadou sunt realizate în carcasă de aur sau argint, în pietre prețioase sau cu pietre. Formularele sunt, de asemenea, diverse: sub formă de brățară, breloc, cifre, tehnologii cu abur-punk. Un cadou pentru 23 februarie sau 8 martie este ușor de obținut.

Pe performanța de opțiuni cadou nu diferă de obicei, cu excepția prețului. Tratați-le va trebui să fie atent, altfel corpul va deveni inutilizabil. Încercați să vă surprindeți prietenii, cunoștințele sau rudele cu un cadou neobișnuit - o unitate flash cu o inscripție comemorativă, rezultatul va fi uimitor!

Recomandări video

Reguli de siguranță când lucrați cu o unitate flash

Evitați expunerea directă la apă, impact sau picături, ceea ce poate duce la pierderea contactului, deteriorarea chipului de memorie. Dacă nu sunteți sigur de lucrarea corectă, cumpărați un model cu carcasă protejată.

 • Nu scoateți unitatea flash USB din slot, urmați instrucțiunile pentru îndepărtarea în siguranță. Nu opriți calculatorul până când unitatea nu este scoasă din conector. Dacă nu respectați instrucțiunile, sistemul de fișiere va fi deteriorat. Este necesară formarea echipamentului, ceea ce va duce la pierderea informațiilor.
 • Nu lăsați unitatea flash cu o carcasă din plastic să se supraîncălzească, nu o introduceți într-un calculator supraîncălzit.
 • Dacă un virus este detectat pe o unitate flash, salvați datele pe alt mediu, formatați-l și vindecați-l de la viruși.
 • Experții recomandă schimbarea unității la fiecare 2-3 ani.

Cumpărați un model de producător care a trecut testul timpului. Are cipuri de înaltă calitate, deci nu va exista probleme cu recuperarea datelor. Nu cumpărați unități care să impună sau să facă publicitate, un produs bun nu are nevoie de publicitate.

Când cumpărați, acordați atenție perioadei de garanție și duratei de utilizare. Uneori dispozitivele ieftine nu au nicio garanție. Alegerea este a ta. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: PC Garage TV LIVE - Unitati de stocare - HDD, SSD, SSHD, Flash (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu