Alegerea corectă a ceasurilor pentru bărbați și femei

Ceasul a devenit nu numai un mecanism care contează timpul, ci și un atribut original, care arată statutul unei persoane și jucând rolul de bijuterie. Întrebarea cu privire la alegerea ceasurilor pentru bărbați și a ceasurilor pentru femei ar trebui rezolvată fără grabă, având în vedere scopul pentru care este achiziționat accesoriul. Pentru o persoană de afaceri care se potrivește stilului și poziției, nu întârzie niciodată, ceasurile clasice sunt potrivite. Ele sunt elegante, nu fanteziste, mențin un stil discret și de afaceri.

Vizionați "inima"

Acest lucru este adesea numit mecanism de ceas, deoarece caracteristicile sale depind de fiabilitate și durabilitate. Există trei tipuri de mecanisme care diferă în principiul funcționării.

  • mecanic
  • cuarț
  • electronic

mecanic

În ceasurile mecanice, arcul este sursa principală de energie, care se întinde strâns într-o spirală. Când se răsucește, pune mecanismul în acțiune și el împușcă sau indică timp. Pe măsură ce se declanșează arcul, ceasul încetinește. Dacă nu faceți podzavat (răsuciți arcul) opriți complet. Lipsa unui mecanism - arcul se rotește neuniform, ceea ce duce la o mișcare de lovire.

Pentru a corecta eroarea, unii producători de ceas stabilesc sistemul de auto-răsucire (arcul este răsucite în timpul oscilației). Primăvara, datorită acestui mecanism, este în mod constant în stare de răsucire. Dezavantaj: ceasul cu auto-înfășurare face structura mai grea, astfel încât acest mecanism nu este utilizat pe modelele miniatură feminine.

Repararea ceasurilor mecanice pentru profesioniști nu este dificilă, cu excepția modelelor cu auto-înfășurare. Un astfel de mecanism este destul de complicat, deci reparația este mult mai dificilă și de multe ori comandantul îi sfătuiește să o elimine. Îndepărtarea auto-înfășurării nu afectează lucrul, doar ceasul va fi mecanic.

Ceasuri mecanice - clasic mondial de ceasornicărie: tuning de înaltă precizie, asamblare manuală. Dacă aveți grijă în mod corespunzător pentru ei, pentru a efectua prevenirea, acestea vor dura mai mult de o duzină de ani. Un astfel de produs este cadou de Anul Nou perfect sau cadou de ziua de nastere.

cuarț

Cuarț (electromecanic). În locul unui pendul, în ele este instalat un cristal de cuarț, care este responsabil de funcționarea mecanismului. Mecanismul funcționează (oscilator cuarț) de la o baterie normală (în cazuri rare, solare). Eroarea generatorului este minimă, până la 20 de secunde pe lună, deci este considerată cea mai fiabilă.

Plus - o viață ridicată a bateriei, nu este nevoie să vă reîncărcați și vă faceți griji că acestea se vor opri. Cu bună grijă, ceasurile din cuarț, ca cele mecanice, vor dura mai mult de un deceniu.

Absența unui mecanism volumetric într-un generator de cuarț face posibilă crearea unor modele mai subtile. Prețul ceasurilor cu cuarț este democratic, în cea mai mare parte acestea trec numai la asamblarea automată. Minunat și ieftin cadou pentru 23 februarie.

electronic

Conform principiului de funcționare, ceasul electronic este similar cu cel cu cuarț. În interior există un oscilator cuarț și funcționează cu baterii. Diferența este afișarea digitală. Principiul funcționării mecanismului: generatorul generează impulsuri care sunt transformate în semnale care sunt afișate pe ecran, indicând timpul. Există un fel de ceas electronic care combină cadranul cu tabloul de bord electronic.

Eroarea apare deseori. După stabilirea valorii necesare, acestea sunt ușor reinstalate. Durata de funcționare a ceasului electronic este semnificativ inferioară mecanicului și cuarțului.

Avantajul ceasului electronic este un număr de funcții suplimentare: o busolă, un calculator, un termometru etc. Acestea sunt dezvoltate ținând seama de inovațiile lumii electronice, prin urmare ele sunt populare cu iubitorii de know-how. Costul se bucură de diversitate și democrație.

Uita-te la caz

Durata de viață, aspectul, prețul și calitatea ceasurilor depind de materialul din carcasă. Producătorii și furnizorii de mecanisme folosesc un număr de materiale de bază pentru organism. Se întâlnește și exotică - cazuri din lemn scump sau pietre prețioase. Voi examina principalele materiale disponibile:

  • oțel inoxidabil
  • alamă
  • aluminiu
  • plastic
  • titan

Oțel inoxidabil

Carcasă din inox - cea mai înaltă calitate. Durabile și durabile, nu e de mirare cele mai cunoscute companii folosesc oțel. Prețurile pentru modelele de calitate "muscatura", și doar un milionar își poate permite un astfel de ceas.

aluminiu

Carcasa din aluminiu este folosită pentru ceasurile ieftine, deoarece este inferioară calității celor două materiale anterioare. Carcasa din aluminiu este moale, nu foarte puternică și protejează slab mecanismul de impacturi. Punctele întunecate rămân pe încheietura mâinii, ceea ce nu este plăcut.

plastic

Cutia de plastic este populară cu producătorii. O serie de branduri bine-cunoscute utilizează un aliaj de plastic de înaltă calitate, prietenos cu mediul, care diferă în mod favorabil de produsele chinezești ieftine, care pot fi identificate și distincvate chiar și prin miros. Este mai bine să nu cumpărați ceasuri din plastic ieftine, acestea pot provoca alergii severe. O expresie bună - "mizerabilul plătește de două ori", merită să ne gândim la asta?

Titan

Cazul de titan este rar folosit. Prelucrarea materialelor este consumatoare de timp și costisitoare. Cel mai faimos producător, cu un caz de titan, a fost fabrica "Flight". Producătorii moderni folosesc aliaje de titan, ceea ce face posibilă fabricarea mai ușoare a corpurilor. Avantajul titanului și aliajelor - compoziția chimică a materialului este inofensivă pentru sănătate.

alamă

Cazul de alamă (un aliaj de cupru și zinc), material de calitate, durabil, dar inferior la oțel. Lipsa ceasurilor din alamă sau din oțel inoxidabil - acestea sunt grele, ceea ce poate cauza unele inconveniente atunci când poartă. Materialul este supus zgârieturilor și se oxidează în aer, lăsând locurile întunecate pe încheietura mâinii. Pentru a evita acest fenomen, corpul este acoperit cu un strat special de protecție. Popularitate datorită ieftinității relative.

Acoperirea are două funcții: îndeplinește un rol de protecție și decorativ. Acoperirea oțelului sau a cromului este una dintre cele mai durabile, fiind deținută timp de mai mulți ani, așa că multe branduri mondiale o folosesc.

Plăcile de aur nu durează mult, un maxim de 2-3 ani și sunt șterse. Calitatea acoperirii este afectată de compoziția și grosimea aliajului. Acoperirea cu titan "sub aur" datorată depunerii în vid durează mult timp.

Se recomandă să alegeți ceasuri din oțel inoxidabil sau din aliaje de titan. Aceste materiale sunt durabile și nu necesită acoperire.

Recomandări video privind alegerea ceasurilor inteligente

brățară

Unele atunci când aleg să acorde o atenție la brățară. Brand bratari de calitate și design diferit. Există brățări din piele și metal sub un anumit stil.

Mulți producători produc ceasuri cu curele de piele numai. Stylistii sfătuiesc să ridice o curea pentru o fată sub pungă, o centură pe pantaloni sau pantofi ai unui bărbat, prin textură și culoare. Avantajul brățărilor - ele pot fi schimbate, oferind imaginii un stil subliniat. Brățările din piele trebuie schimbate cel puțin o dată pe an.

  1. Brățările metalice ar trebui să se potrivească cu materialul casetei de ceas. Brățările sunt realizate din legături metalice și din metal. Atunci când cumpără, să acorde o atenție la greutate, normă - nu mai mult de 100 g. Brațare de greutate mai mare provoca disconfort.

Pe brățările metalice acordați atenție blocării. Clipul cel mai comun și mai convenabil - automat.

Sticlă de ceas

De câte ori, uitându-ne la ceas, ne uităm la cadran și în orice moment putem afla ce oră este. Uneori admirăm ceasul, dar rareori cineva crede că putem vedea săgețile datorate sticlei clare. Acest element a devenit atât de familiar și banal încât importanța sa nu acordă o mare importanță.

Sticla este un element important, ca și mecanismul. "Sănătatea" mecanismului depinde în mod direct de calitatea sticlei. Sticla ar trebui să aibă o caracteristică importantă - transparența, astfel încât să puteți vedea cu ușurință timpul prin ea.

Sticlă minerală

Sticla minerală, cea mai comună, mulți producători preferă acest lucru. În comparație cu sticla organică, este mai greu și poate fi zgâriat numai prin aplicarea forței.

Cristalul de safir

Cel mai scump sticlă este safirul. Protejează puternic împotriva impactului mecanic, nu este ușor de zgâriat. Rezistența este semnificativ inferioară, cu o greutate mică.

Sticlă din sticlă de sticlă

Cel mai ieftin și mai accesibil material este plasticul (plexiglas). Ușor de lustruit și zgâriați ușor. Dacă sunteți un iubitor de activități în aer liber, aruncați o privire la plexiglas. Loviturile pe care le deține mai bine decât sticla minerală temperată.

Sfaturi pentru alegerea unui ceas pentru femei

Parametrii principali considerați, rămâne doar să alegeți. Alegerea va fi în continuare la fel de dificilă ca mecanismul din ceas, dar vreau să cred că sfaturile vă vor ajuta să vă dați seama și să alegeți corect.

Vizionați videoclipul: Despre ceasuri: cand spui bratara si cand spui curea? (August 2019).

Lasă Un Comentariu