Cum să devii polițist

Cu ceva timp în urmă, atitudinea față de ofițerii de aplicare a legii a lăsat mult de dorit. Acum atitudinea se schimbă spre bine. Mulți oameni asociază acest lucru cu reforma, datorită căreia a crescut prestigiul agențiilor de aplicare a legii și mulți au devenit interesați de modul de a deveni ofițer de poliție.

Pe lângă o serie de schimbări vizibile, inclusiv forma și purtarea jetoanelor, guvernul încearcă să sporească prestigiul serviciului de poliție prin majorarea alocației monetare.

Cerințele pentru candidați, de asemenea, înăsprit, astfel încât a deveni un ofițer de poliție nu este ușor, dar reală. Principalul lucru este respectarea cerințelor, finalizarea cu succes a comisiei medicale și teste psihologice.

Unii sunt atrași de puterea pe care poliția o are, alții doresc să servească în poliție pentru cea mai înaltă datorie de onoare și dreptate, pentru că cineva care slujește în corpuri este cauza și sensul vieții, contrar opiniilor populare despre ofițerii de aplicare a legii.

Pentru a deveni polițist, o dorință nu este suficientă, veți avea cu siguranță nevoie de o educație specializată mai mare, de cazier judiciar, de sănătate fizică. Serviciul în rândul forțelor armate la intrarea în muncă, în unele cazuri, oferă o serie de avantaje.

Ce trebuie să faceți pentru a deveni polițist?

Înainte de a contacta departamentul de personal al poliției cu o cerere de muncă, decideți în ce departament doriți să lucrați. Fiecare candidat are cerințe individuale.

Conform legii Federației Ruse, numai polițiștii din Federația Rusă fără cazier judiciar, indiferent de sex, naționalitate sau religie, pot lucra în poliție. Restricțiile privind vârsta de admitere la muncă - de la 18 la 35 de ani, aceasta este una dintre cele mai stricte cerințe pentru candidați.

Femeile sunt supuse acelorași cerințe stricte ca bărbații și nu există privilegii sau scutiri pentru aderarea la poliție. Este mai dificil pentru femei să obțină dreptul de a servi în cadrul agențiilor de aplicare a legii, dar dacă există o mare dorință, o fizică fizică, obiectivul este destul de realizabil.

Cel mai simplu lucru pe care îl așteaptă solicitantul este interviul. În cazul în care persoana la interviu se comportă în mod adecvat, răspunde competent la întrebările adresate, candidatul primește o verigă de la membrii comisiei.

Următorul pas este colectarea documentelor pentru angajare. Va dura:

 1. chestionar
 2. biografie
 3. diplomă
 4. pașaport

O cerere de poliție, formularul de cerere și autobiografia sunt completate. Biografia este verificată cu mare atenție, nu numai condamnarea anulată, dar și sancțiunile administrative sunt inacceptabile. Rudele sunt verificate de-a lungul acestei linii. Este furnizată o diplomă sau certificate de educație și un pașaport.

Pe lângă aceste documente, veți avea nevoie de:

 1. Recomandare. Cel puțin doi ofițeri de poliție cu o reputație pozitivă pe parcursul anilor care lucrează în poliție (cel puțin 3 ani).
 2. Work-carte. Obligatoriu, dacă ați lucrat anterior.
 3. Certificat TIN.
 4. Documente privind înregistrarea militară pentru serviciul militar.

Documentele principale vor avea nevoie de informații despre veniturile și proprietatea solicitantului, soții și copiii sub 18 ani. În plus, consimțământul este dat pentru verificarea și prelucrarea datelor.

Următoarea etapă este o comisie medicală. Va dura răbdarea, deoarece comisia medicală durează până la 5 zile. Comisia medicală este una dintre cele mai dificile etape, aici mulți candidați pentru muncă în poliție sunt "respinși". Unele glume amare, spunând că este mai dificil să treci un examen medical la poliție decât la astronauți.

Va fi nevoie de mult timp pentru a obține certificate din dispensare cu privire la absența bolilor care interferează cu munca unui ofițer de poliție (tuberculoză, boală mintală, dependență de droguri, boli venerice). Candidații sunt testați pentru dependență sau predispoziție la alcool.

Strângerea este asociată cu faptul că ofițerul de poliție trebuie să acționeze ca un model, să fie rezistent la stres și la tentațiile vieții. Deci, va exista încredere că într-o situație non-standard un polițist se va arăta competent, adecvat și nu se va pierde.

O altă etapă dificilă este examinarea psihologică. Acesta nu este un simplu test de compatibilitate, dar este conectat un test pentru 600 de întrebări, plus un detector de minciuni. După examen treceți un număr de birouri:

 1. psihiatru
 2. chirurg
 3. oftalmolog
 4. Laura
 5. terapeut

Nu uitați de fluorografie, cardiograme ale inimii și de ultrasunete, este posibil să fie necesar să faceți fotografii ale capului pentru a vă asigura că nu au existat leziuni.

Când se termină consiliul medical, vă veți confrunta cu documente financiare. Ei vor oferi să completeze un declarație fiscală, să specifice informații despre conturile bancare, veniturile și proprietățile, valorile mobiliare și acțiunile.

Clip video

Ultimul eveniment - livrarea de standarde pentru pregătirea fizică. Standardele includ: împingeți-vă de la podea, apăsați, alergați pe distanțe lungi. Numai cea mai puternică și cea mai rezistentă muncă din poliție.

Provocările și avantajele muncii în poliție

Indiferent de modul în care atitudinea față de polițiști se schimbă în bine, va trebui să se confrunte cu atitudinea prejudecată a populației, chiar dacă polițistul își riscă sănătatea sau viața. Mulți văd acest lucru ca lacomie. Dar așa este viața, este imposibil să-i mulțumim pe toată lumea.

Unii rude și chiar și prietenii, în scopuri mercenare, se ascund după ce lucrau în poliție, crezând ferm că vor scăpa mult. Acest lucru ar putea submina serios reputația polițistului și să-l priveze de la postul său, dacă se dovedește acoperirea. Legea este obligatorie pentru toți, iar instanța poate pedepsi orice persoană, fie că este arheolog, medic sau ofițer de poliție.

Un ofițer de poliție are o zi de lucru neregulată și poate fi rechemat să lucreze în orice moment. În timpul săptămânii, un polițist trebuie să țină ordine, să țină totul sub control.

Salariile decente și anii de pensionare anticipată compensează o serie de dificultăți de muncă. Conform noii legi, după un mandat de 10 ani, statul alocă o sumă forfetară pentru achiziționarea de locuințe pentru ofițerii de aplicare a legii. Locuințele pot fi achiziționate la un program preferențial de 7% pe an.

În cazul în care experiența este de 15 ani, cu toate calculele de vacanță va fi de până la 2 luni. Ofițerii de poliție și familiile acestora pot beneficia de beneficiile asistenței medicale și tratamentului stațiunii sanatorii.

Există o bună oportunitate de a urca scara de carieră. Totul depinde de identitatea polițistului, de diligența în muncă și de auto-îmbunătățire. Obținerea unui grad și a unor premii mai mari va afecta pensia.

În cazul în care controalele și testele psihologice sunt adoptate cu succes, iar comisia medicală a dat o verigă, cei care doresc să lucreze în poliție au posibilitatea să se supună unei perioade de probă de la 3 la 6 luni. În timpul stagiului, ofițerul trebuie să învețe și să garanteze pentru începătorii din organisme că va respecta cu strictețe interdicțiile și restricțiile impuse poliției, conform legii federale a Federației Ruse.

Materiale video detaliate

În timpul stagiului, dovedește-te și arată cele mai bune calități. După finalizarea cu succes a stagiului, veți primi poziția și titlul pentru care solicitați. Termenul stagiului este inclus în experiența de lucru.

A deveni ofițer de poliție nu este atât de ușor, așa că dacă munca în domeniul aplicării legii este o vocație, arată fermitatea în luarea deciziilor, perseverența și perseverența. Dacă nu reușiți să realizați un vis, nu vă descurajați. Puteți deschide PI și puteți face afaceri private. Viața continuă. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: Vrei sa fii politist? Iata ce trebuie sa faci! (Martie 2020).

Lasă Un Comentariu