Cum de a crește IQ-ul. Exerciții de lucru pentru creier. Videoclipuri și sfaturi

Pentru a înțelege cum să crească nivelul de inteligență (IQ) al unui adult și adolescent, vom înțelege mai întâi ce este. Toată lumea a auzit de iq și știe că sub numele este ascunsă IQ-ul persoanei cu care este asociată educația sau alfabetizarea.

Ce este IQ?

IQ este determinat și cuantificat folosind teste, este un indicator al capacității unei persoane de a gândi.

Jumătate dintre oameni arată, în medie, iq de la 90 la 110, a patra parte - peste 110, iar cifra de mai jos 70 puncte indică o întârziere mentală.

Raport video Cum să devii mai inteligent

Recomandări pentru îmbunătățirea inteligenței adulților și copiilor

Elementele psihologice sunt necesare pentru trecerea cu succes a testelor la domiciliu:

 1. capacitatea de concentrare;
 2. selectați principalul și tăiați secundarul;
 3. memorie buna;
 4. vocabular bogat;
 5. imaginație;
 6. capacitatea de a efectua mental manipulări în spațiu cu obiectele propuse;
 7. deținerea de operațiuni cu numere;
 8. assiduity.

Sa argumentat că iq rămâne neschimbată încă din copilărie. Studiile recente au arătat că creierul este neuroplastic și creează neuroni chiar și la bătrânețe, este necesară doar instruirea. Pentru a instrui creierul este ușor. O plimbare de 30 de minute în aer curat de 5 ori pe săptămână stimulează producerea unei proteine ​​care promovează formarea neuronilor în timpul antrenamentului.

Creierul mobil și elastic își amintește și absoarbe mai multe informații. Oamenii de știință japonezi spun: cu cât dați mai mult creierului să se odihnească, inclusiv un somn puternic și sănătos, cu atât mai repede o persoană produce idei inovatoare.

Anatoly Wasserman vorbește despre dezvoltarea inteligenței

Brain exerciții pentru creșterea IQ

Pentru instruire este mai bine să folosiți:

 • învățarea limbilor străine;
 • cuvintele;
 • activitatea fizică;
 • dobândirea de cunoștințe;
 • jocuri pe calculator.

Exerciții pas-cu-pas

 1. O strategie dovedită și o sarcină dificilă este de a învăța o limbă străină. Deținerea a două limbi provoacă cortexul prefrontal al creierului să funcționeze mai activ, îmbunătățește memoria și capacitatea de a rezolva probleme, întârziind manifestarea demenței senile cu 5.
 2. Următorul exercițiu de antrenament pentru creier este elaborarea de cuvinte. În vremurile sovietice, jocul "Erudite" a fost popular. Există o interpretare modernă a jocului, numită scrabble. Jocul va fi pentru cei care doresc să crească iq, cel mai bun prieten. Efectuarea de cuvinte dintr-un număr limitat de scrisori contribuie la dezvoltarea limbajului lingvistic, extinderea vocabularului. De asemenea, recomandat pentru a rezolva cuvinte încrucișate, efectul este similar.
 3. Exercițiul moderat vă va ajuta să creșteți nivelul de inteligență cu 50%. Dacă vă este plictisit de lene și nu doriți să faceți nimic, ar trebui să vă trageți împreună și să mergeți pe banda de alergare sau să mergeți pe stradă în pași rapizi. Antrenamentele cardio au un efect pozitiv asupra abilităților cognitive și ajută la scăderea în greutate.
 4. Obținerea de cunoștințe - pregătirea creierului ca un mușchi. În loc să vă uitați la televizor cu emisiuni nesfârșite de televiziune și informații negative, activați un film informativ despre lumea subacvatică sau un spectacol "evident de necrezut". Dacă mergeți pe drum, citiți nu glume, ci știință-ficțiune. Nu vă concentrați asupra unui singur lucru, informațiile ar trebui să vină variate. Oamenii de știință spun că cu cât este mai emoționată percepția informațiilor, cu atât memoria pe termen lung se dezvoltă mai bine.
 5. Redați jocuri video. Prevăz multe obiecții. Jocurile video contribuie la dezvoltarea inteligenței. Cel mai simplu exemplu sunt împușcăturile militare. Îmbunătățește coordonarea mișcărilor, mărește percepția semnalelor vizuale. Jocuri - o sursă de material informativ pe un anumit subiect.

Pentru a crește în mod eficient IQ, învățați să vă concentrați asupra mai multor surse care transporta informații: ascultați radioul și citiți o carte. Această abilitate nu va veni imediat, nici măcar dureri de cap de la o supratensiune puternică și oboseală. În timp, veți învăța cum să faceți mai multe lucruri simultan.

Sfaturi generale IQ

Rezolvați problemele și testele logice, crosswords și sudoku. Ei vor contribui la formarea creierului. Dacă există dificultăți în rezolvarea unui puzzle încrucișat sau a unei alte probleme logice, uitați-vă la răspuns, amintiți-vă, trageți concluzii și data viitoare rezolvați cu ușurință un puzzle similar.

Extindeți-vă orizonturile, citiți cărți, reviste, urmăriți și ascultați programe educaționale și știri. Învățați să analizați situații, să prezentați soluții posibile și imposibile. Deci, puteți dezvolta un creier figurativ și obișnuit pentru gândirea analitică.

Medicii recomandă să mănânce bine. Nutriționiștii recomandă să mâncați alimente în porții mici, de 4-5 ori pe zi. Aceasta va menține un flux constant de sânge în creier. Dacă mâncarea este de 2 mese pe zi și alimentele sunt absorbite în porții mari, energia rezultată este cheltuită pe digestie și puțin va fi lăsată să hrănească creierul.

Renunțați la obiceiurile proaste. Dacă intenționați să creșteți iq, gândiți-vă cum să renunțați la fumat dacă există o problemă. Fumul de tutun împiedică intrarea oxigenului în creier și afectează funcția sa. Renunțarea la fumat nu este ușoară, va avea o voință extraordinară, dar rezultatul va depăși așteptările și veți ajunge la un stil de viață sănătos.

Din istoria studiului inteligenței

În 1816, Bessel a declarat că se poate măsura nivelul inteligenței prin reacția la o lumină de lumină. Numai în 1884, o serie de teste pentru vizitatorii expoziției din Londra. Testele au dezvoltat un om de știință din Anglia Halston. El a asigurat că reprezentanții unor familii sunt biologic și intelectual superior celorlalți, iar femeile, în intelect, sunt inferioare bărbaților.

Ce surpriză a fost atunci când sa dovedit că marii oameni de știință nu se deosebeau de oamenii obișnuiți, iar femeile au dat rezultate mai bune decât bărbații. Un an mai târziu, Cattell a dezvoltat teste psihologice, numite "mentale", care au ținut cont de viteza reflexului, de momentul percepției stimulilor, de pragul de durere.

Aceste studii au făcut posibilă dezvoltarea unor teste în care timpul petrecut în rezolvarea problemelor a devenit un indicator al eficacității. Cu cât persoana a preluat sarcina mai repede, cu atât mai multe puncte sau puncte au câștigat. Oamenii de știință au concluzionat că o persoană cu inteligență ridicată are:

 • bunul simț;
 • gândire;
 • inițiativă;
 • capacitatea de adaptare la anumite circumstanțe de viață.

Această opinie a fost exprimată în 1939 de Wexler, care a dezvoltat o scară de inteligență pentru adulți. Astăzi, psihologii împărtășesc același punct de vedere cu privire la capacitatea unui individ de a se adapta și a se adapta la lumea exterioară.

Nu disperați dacă nu funcționează imediat, Moscova nu a fost construită imediat. Nu abandonați orele și timpul va veni! Mult noroc în eforturile voastre!

Vizionați videoclipul: LESS Breath: Better Health? Mouth Breathing vs. Nasal Breathing (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu