Cum sa faci chacha - pas cu pas retete cu video

Dacă sunteți interesat în modul de a face chacha din struguri, mere, mandarine la domiciliu, citiți articolul. Voi împărtăși secretele producției de alcool produse la domiciliu, voi spune multe lucruri interesante pe această temă.

Reteta clasica georgiana

Calitatea lunii georgiană depinde în mod direct de soiul strugurilor și de tehnologia de producție.

ingrediente:
 • struguri de struguri - 10 l.
 • zahăr - 5 kg.
 • drojdie - 0,1 kg.
 • apă fiartă răcită - 30 l.
Mod de preparare:
 1. Toate ingredientele cu excepția drojdiei sunt plasate într-un borcan de sticlă. Drojdie este adăugată ultima dată. Temperatura apei ar trebui să fie de 25 de grade. Apa mai caldă va afecta negativ procesul de fermentare.
 2. Containerul este plasat într-o încăpere caldă, nelocuită, timp de aproximativ două săptămâni. Se acoperă cu tifon și se amestecă periodic pastele.
 3. La sfârșitul timpului, se ajunge la timpul de distilare. Mai întâi, ele îndepărtează pulpa care se adună la suprafață. Pentru a face acest lucru, treceți lichidul prin tifon.
 4. Deplasați conținutul vasului în lună. Porniți gazul și măriți treptat temperatura.
 5. După prima distilare, se obține un lichid puțin turbid cu miros neplăcut. Rezolvați problema distilației secundare.

Acum se știe cum să faci chacha acasă. Urmând sfaturile, pregătiți o minunată georgiană, care va înveseli orice companie.

Cum se face chacha din struguri

În fiecare sat din Caucaz, ei păstrează încă tehnologia pentru fabricarea de chacha clasică din struguri.

 1. Pentru gătit folosiți tort de struguri. 15 kg de turtă se toarnă într-un vas mare de sticlă, se adaugă 5 kg de zahăr și se toarnă 5 litri de apă pură. Toate se amestecă bine.
 2. Acoperiti vasul cu folie de plastic si puneti-l intr-un loc cald timp de o saptamana. Se amestecă bine în fiecare zi.
 3. După timpul specificat, pulpa este colectată de pe suprafața amestecului, care a avut timp să fermenteze. Apoi pasul se toarnă în lună și se efectuează distilarea primară.
 4. Rezultatul este un chacha primar din struguri, care are un miros neplăcut de fusel. Băutura este re-distilată pentru a elimina dezavantajul.
 5. La finalizarea procedurii, lichidul alcoolic este îmbuteliat și trimis într-un loc cald pentru a se infuza timp de 40 de zile.

Acum știi cum să faci chacha din struguri. Băutura de casă se distinge prin aroma sa rafinată și este potrivită pentru orice vacanță. Cetatea ajunge la 70 de grade.

Cum se face chacha din mere

Chachu făcut din struguri. Cu toate acestea, nu toată lumea poate obține tort de struguri. Merele sunt diferite, sunt vândute peste tot. Reteta pentru merele de gătit este simplă. Tehnologia nu este foarte diferită de struguri și nu este mai dificilă decât tehnologia de fabricare a berii.

Un produs fabricat din mere nu poate fi numit chacha plină, deoarece arată mai mult ca un cidru fortificat.

Unii meșteri în fabricarea de mere cu pere, alții se adaugă cartofi. Depinde de preferințele personale ale gustului și de amploarea fanteziei.

Mod de preparare:
 1. Merele pure sunt zdrobite și plasate într-un butoi sau într-o cutie.
 2. Amestecul de mere se toarnă cu apă și se adaugă 10 kg de zahăr. Totul este amestecat și lăsat timp de o săptămână și jumătate.
 3. Finalizarea procesului de fermentare se determină după cum urmează: dacă rămășițele merelor s-au scufundat până la fund, atunci totul este bine.
 4. Apoi distilat. În locul unei țevi metalice, utilizați o pungă de plastic. În cazul mărului de trompetă, chacha are un gust diferit. Este dificil să spunem de ce se întâmplă acest lucru, dar practica o demonstrează clar.
 5. Din 100 litri de ferment se obțin 12 litri de produs de înaltă calitate, a cărui rezistență atinge 50 de grade.

Dacă nu există struguri, utilizați mere. Cum de a face chacha din mere, tocmai i-am spus. Mult noroc în vinificație!

Cum sa faci chacha din mandarine

Dacă faceți chacha din mandarine, obțineți o băutură exotică și un excelent tratament alcoolic.

ingrediente:
 • mandarin stoarce - 10 kg.
 • apă fiartă - 5 l.
 • zahăr - 3,5 kg.
Mod de preparare:
 1. Componentele listate sunt trimise într-un vas mare de sticlă și se amestecă bine.
 2. Acoperiți recipientul cu un capac și puneți-l într-un loc cald pentru fermentație.
 3. După o săptămână, îndepărtați pulpa și mutați masa rezultată în lună.
 4. Distilat conform schemei standard. Pentru a face băutura mai calitativă, ei fac o distilare secundară. Rezultatul este un lichid limpede.
 5. Imbuteliate și lăsate pentru aproximativ o lună și jumătate pentru a insista.

Tehnologia de gătit tangerine chacha este simplă, dar necesită mult timp. Dacă vrei să gătești, ai răbdare.

Cum sa bei chacha

La sfârșitul materialului vom lua în considerare cum să bem chacha, deoarece utilizarea necorespunzătoare a alcoolului puternic poate provoca probleme.

 1. stemware. Grappa este băut de la ochelari de cognac și este obișnuit să toarnă chacha în ochelari obișnuiți pentru vodcă.
 2. Temperatura pe tur. Indicatorul afectează calitatea produsului. Dacă băutura este îmbătrânită și rafinată, beți la temperatura camerei. Dacă calitatea nu este superioară mediei, răciți-vă la 10 grade.
 3. dozare. Georgienii beau în porții mici. Localnicii consideră băutura un simbol al longevității. Fiecare proprietar local trebuie să găsească o sticlă de vin de struguri.
 4. aperitiv. Unii oameni servesc mâncăruri dulci, alții preferă să bea cu tratamente sărate, cum ar fi somonul sărat. Oamenii indigeni din Abhazia nu sortează și nu servesc tot ce vor pe masa.
 5. amestecare. Prin tradiție, beau în formă pură. Deseori spălate cu vin de casă și uscat. Dacă ați ratat două pahare de vin de struguri, beți un pahar de vin. Această combinație provoacă intoxicație rapidă, iar dimineața așteptați o mahmureală puternică.

Ne-am uitat la modul de a bea și de a face chacha acasă. Adăugați că pe baza băuturii ați obținut cocteiluri excelente.

Voi împărți un mic secret care va ajuta la verificarea calității chacha. Îndepărtați degetul în băutură și aduceți-l la sursa de foc. Dacă flacăra arde complet și nu dăunează degetul, spuneți cu încredere că băutura este naturală și de înaltă calitate.

Vizionați videoclipul: Cum sa faci dulciuri din COAJA de portocala! - DIY (August 2019).

Lasă Un Comentariu