Cum de a alege o pătură pe umplutură pentru copil și adult

Articolul va vorbi despre regulile pentru alegerea unei pături bune. Ghidat de instrucțiuni, toată lumea va ști care este cea mai bună alegere - din umplutură naturală sau sintetică.

Reguli pentru alegerea unei pături din puf

Unele pături sunt mult mai scumpe decât altele. Cum de a alege să nu plătiți prea mult? Pentru a face acest lucru, trebuie să vă uitați mai atent la opțiunile propuse.

În producția de pături de calitate proastă în jos folosite materiale ieftine. Asigurați-vă că acordați atenție calității materialului.

Considerat cel mai durabil tip de casetă de pătură. Pentru fabricarea unui astfel de produs durează mai mult timp. Adevărat, rezultatul merită, deoarece diferă în unele caracteristici:

 • cusătura internă interferează cu ieșirea din jos;
 • datorită tipului de casetă tăiat, partea inferioară nu este amestecată în interior;
 • datorită membranelor interne mai mult aer.

Umplutoarea trebuie să fie formată din puf de înaltă calitate, fără miros neplăcut. În majoritatea cazurilor se folosește gâscă, indicatorul de calitate al cărui elasticitate este. În timpul selecției, luați în considerare temperatura din apartament. Dacă dormitorul este rece, cumpărați un produs mai cald.

Pătură va servi pentru o lungă perioadă de timp, dacă este în mod corespunzător de îngrijire pentru el. Pooh este un produs natural, deci are nevoie de acces la aer și aerisire periodică.

Păstrarea pufului într-o stare umedă este strict interzisă. Uscarea, baterea nu merită.

Alegerea unei pături de bambus

Fibra de bambus este o substanță de tip vâscoză care seamănă cu vată de bumbac.

 1. Dimensiunea produselor din bambus, alegeți mai mult de un pat cu 50 cm. Deci marginile vor coborî de-a lungul marginilor patului.
 2. Umplerea păturii de bambus trebuie să fie cât mai uniform posibil.
 3. Uită-te la firmware. Dacă firmware-ul este gros, umplutura va rămâne luxuriantă și nu se va deforma.

În unele cazuri, păturile de bambus sunt realizate pe principiul păturii. Odată cu debutul timpului rece, un astfel de produs joacă rolul unei acoperiri duble, iar în sezonul cald - o pătură independentă.

Beneficiile păturilor de bambus

 1. Potrivit pentru pielea sensibilă.
 2. Nu provoca iritații alergice și previne creșterea bacteriilor.
 3. Ei au lăsat în aer și nu absoarbe mirosurile neplăcute.
 4. Nu ai nevoie de îngrijire specială. Este suficient să scoateți ocazional aer curat și să nu expuneți la umiditate prelungită.
 5. Se poate spăla în mașina de spălat. După spălare nu se recomandă să o păstrați într-o formă laminată pentru o perioadă lungă de timp, umplutura și stratul de acoperire să poată fi deformate.
 6. Este un cost democratic.

Pro și contra de pături de lână de oaie

Atunci când o persoană cumpără haine noi, în primul rând el este ghidat de sezon. În alegerea unei pături este similară. În timpul verii, produsele de mătase sau de bambus sunt considerate indispensabile, iarna, este mai bine să se folosească în jos sau lână.

avantaje

Produsul cu un strat de lână de oaie are multe avantaje:

 1. Are un efect de vindecare.
 2. Păstrează cald.
 3. Serveste mult timp.
 4. Ușor.
 5. Absoarbe umezeala.

deficiențe

 1. Dacă lâna de oaie nu a fost șters sau pieptănat, este inconfortabil să dormi sub un astfel de produs.
 2. În unele cazuri, determină o reacție alergică.
 3. Este posibil ca molia să înceapă.

Expertiză

Reguli de selecție a păturii calde

O pătură de vară cu material de umplutură de mătase, vâscoză sau bambus nu va ajuta în timpul iernii, cu excepția cazului în care apartamentul este foarte fierbinte.

Să vorbim despre pături care se vor proteja de frig în timpul iernii și vor oferi un somn confortabil.

 1. Topul conducerii aparține păturilor, în ciuda greutății mici și a moalei. Puteți utiliza produse cu 5 puncte plasate într-o pungă de tip casetă. Sunt foarte calde și fiabile.
 2. În al doilea rând sunt modele din lână. Cel mai scump păr de cămilă, se caracterizează prin elasticitate, durabilitate, elasticitate.
 3. Pădurile hipoalergenice de iarnă se află în vânzare. Astfel de produse sunt bine curățate și nu se tem de spălarea mașinilor. Utilizată pe scară largă în Germania și Austria.
 4. Pătura din bumbac merită, de asemenea, atenție. Materialul este bine spălat, absoarbe umezeala, nu se îndepărtează.

Tipuri de umpluturi sintetice

Vizitând orice magazin de vânzare lenjerie de pat, veți găsi o varietate de modele de produse sintetice, umplutură diferite. Astfel de materiale de umplutură nu provoacă alergii, bug-uri, ciuperci și ciuperci nu pornesc în ele.

 1. lyocell. Prima dată a apărut în Marea Britanie. Produs din celuloză. Durabilă, absoarbe bine umezeala, plăcută la atingere. Îngrijirea nu este dificilă, poate fi spălată într-o mașină de spălat.
 2. Poliester fibră. Fabricat din poliester. Fibrele sunt împletite cu grijă, se dovedește o structură elastică. Produsul finit recuperează rapid forma, evaporă umiditatea, păstrează căldura și se distinge prin proprietățile de ventilație.
 3. Thinsulate. În funcție de caracteristicile de puf. Diferă în viața îndelungată.
 4. silicon. Nu acumulează praf și miros, acarienii nu trăiesc în ea. Are proprietăți termostatice de invidiat.

Păturile sintetice sunt moi și ușoare, caracterizate printr-o practică înaltă și o durată lungă de viață. Costul lor este mult mai mic decât produsele fabricate din jos sau din lână.

Cum sa alegi o pătură pentru vara

Mulți oameni folosesc în timpul verii pături de iarnă, foi sau pături, dar trebuie să se potrivească sezonului.

 1. dimensiune. Versiunea de vară în dimensiune nu diferă de versiunea de iarnă. Dacă dimensiunea opțiunii disponibile vă convine, nu ezitați să achiziționați același lucru. În caz contrar, cumpărați un produs cu o înălțime de 40 cm mai mare decât înălțimea dvs. Dimensiunile unei pături de vară standard pentru două persoane, de 180 cm înălțime, sunt de 205 de 220 cm.
 2. Costul pentru. Unii cred că costul modelului de vară sub iarnă. Nu este cazul, deoarece prețul depinde de material și de calitate. Cele mai scumpe pături de lână, apoi bumbacul și cel mai ieftin material sintetic.
 3. Senzatii tactile. Asigurați-vă că produsul este plăcut tactil.

materiale

Alegerea materialelor este imensă.

 1. bumbac. Perfect pentru un sezon cald. Poate fi folosit fără capac de duvet.
 2. lână. Respiră bine, reține căldura, ajută la bolile sistemului musculoscheletal, hipoalergenice.
 3. mătase. Numai matasea naturala este potrivita. Un model de mătase de calitate slabă poate provoca boli de piele.

Pături pentru nou-născuți și copii de la trei ani

Alegerea păturăi potrivite pentru un nou-născut

Părinții sunt îngrijorați de lucrurile legate de copilul nou-născut. Ei cumpără haine de calitate, jucării sigure, un pat confortabil și un set bun de așternut.

Doctorii pediatrici recomandă să nu folosiți perne pentru a dormi copilul. În stadiul inițial al vieții, corpul copilului nu are protecție față de lumea exterioară. Dacă copilul sa simțit confortabil în burtica mamei sale, după naștere, părinții ar trebui să-i ofere astfel de condiții. Care ar trebui să fie pătură pentru copil?

 1. Doar din materiale naturale. Alegeți materii prime ecologice fără impurități. Sintetice nu se poate aplica și se face în camera în care copilul dormește.
 2. Cea mai bună opțiune este bumbacul. Materialul de umplere este necesar ușor și de înaltă calitate. Rezistent la coloranți.
 3. Dacă produsul este greu și dens, bebelușul va trebui să viseze doar la confort. Produsul trebuie să fie liber să treacă aerul, altfel copilul va începe să transpire, ceea ce va provoca erupții cutanate la rece, scutece și alte probleme.
 4. Luați în considerare culoarea, puterea, dimensiunea și tipul de tăiere. Acești factori nu afectează starea de sănătate a sugarului, ci vor afecta portofelul părinților.
 5. Găsiți un punct intermediar între calitate și preț.
 6. Atunci când cumpărați, asigurați-vă că întrebați vânzătorul despre disponibilitatea unei licențe și a unui certificat de calitate.
 7. O pătură pentru un copil nu este suficientă. Trebuie să alegi și să cumperi câteva opțiuni. Un produs este potrivit pentru mersul pe jos, cel de-al doilea pentru dormit, iar al treilea pentru călcarea unui copil de-a lungul podelei.

În alegerea unei pături pentru un copil nu există nici o grabă. Cât de corectă va fi alegerea dvs. depinde de sănătatea și bunăstarea copilului.

Alegerea unei pături pentru un copil

Copiii dorm mult, deci pentru confort trebuie să faceți alegerea potrivită pentru așternut. Acestea includ perne, lenjerie și pături.

Atunci când alegeți o pătură pentru copii, sunt luați în considerare diverși indicatori - sănătatea copilului, microclimatul camerei, sezonul și capacitățile financiare ale părinților.

 1. Pătură din vinificatorul de sinteză. Cald, ușor, remarcabil de spălat, nu este greu de îngrijit. Aerul slab și este capabil să acumuleze încărcătura electrică.
 2. vătuit. Diferă în permeabilitatea aerului, menține căldura și absoarbe umezeala. Îngrijirea nu este ușoară. Este dificil să se spele, se usucă mult timp, absoarbe ușor mirosurile, aglomerările și rulourile.
 3. din lână. Se bazează pe fibre naturale. Puteți folosi dacă copilul nu este alergic. Bună permeabilitate la aer, încălzire și absorbție de umiditate. Nu pot fi spălate. Trebuie să cheltuim bani pentru curățenia chimică.
 4. plapumă. Diferă în greutate redusă, economie de căldură bună, bună permeabilitate la aer și absorbție de umiditate. Pooh conține adesea resturile de căpușe, drept urmare, bebelușul poate fi alergic.
 5. mătase. Aproape perfect. Conform standardelor de calitate moderne, nu acumulează încărcătura electrică, absoarbe umiditatea și conduce aerul. Este cald și nu provoacă dificultăți în îngrijire. Singurul dezavantaj este costul ridicat.

Dacă ați citit articolul până la sfârșit, ați învățat cum să alegeți pătura potrivită, ce opțiuni de umplere sunt oferite de magazine. După ce ați definit gusturile și nevoile, puteți alege cu ușurință un accesoriu minunat pentru paturi, care vă va încălzi în iarnă rece și va aduce un somn confortabil într-o vară fierbinte.

Vizionați videoclipul: Mama a Devenit INVIZIBILA! De Ce Sofia NU VREA sa se Joace cu Mama? (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu