Cum să alegeți schiurile potrivite: cross-country, ridge, mountain, roller skis

Calitatea recreației de iarnă depinde de schi. Vom vorbi despre cum să alegeți schiurile și schiurile pentru patinaj, în articolul nostru, și veți putea pune aceste cunoștințe în practică.

Stiluri de călătorie

 1. Stilul clasic. Oferă mișcare paralelă de-a lungul pistei. Utilizați modele moi cu un capăt lung și ascuțit.
 2. Liber sau creastă. Aceasta constă în împingerea schiurilor departe de zăpadă pe principiul patinei. Oferă utilizarea de soiuri dure.
 3. Stil universal. Este popular în rândul celor cărora le place să călărească un stil clasic și de patinaj.

Alegerea corectă

 1. Schiurile sunt fabricate din lemn natural sau plastic. Costul copiilor din lemn este mult mai mic, dar sunt rar întâlnite pe rafturile magazinelor de sport.
 2. Plasticul nu are nevoie de lubrifiere și călătoresc mai bine pe suprafața acoperită cu zăpadă. Ele sunt mai fiabile, mai ușor și servesc mai mult.
 3. Pentru a alege dimensiunea nu este dificil. În magazinele de sport există mese speciale pe înălțime și mărime.
 4. Asigurați-vă că acordați atenție rigidității. Stați pe schiuri înainte de a cumpăra și încercați să întindeți o bucată de hârtie sub ele. Dacă merge bine - dur. Dacă nu - moale.

În cele din urmă, voi acorda o mică atenție alegerii pantofilor. Dacă sunteți un fan al stilului clasic, cumpărați cizme joase cu tălpi moi. Stilul Ridge oferă cizme strânse și înalte.

Alegerea schiurilor pentru patinaj

Să ne imaginăm că vă decideți să conduceți schi. Mai întâi alegeți un stil de călărie. Stilul Ridge a început să câștige popularitate la sfârșitul secolului trecut.

În stilul de patinaj, ele sunt respinse de pe pista de zăpadă de partea interioară a schiurilor, în timp ce pista în sine este largă și tamponată.

Cursele de echitatie difera de lungimea clasica echivalenta si cu degetele mai inguste. Centrul de greutate este ușor deplasat.

Sfaturi

 1. Dacă vă place schiatul, acordați atenție modelelor de severitate medie și mică. Modelele rigide au două dezavantaje semnificative - alunecarea și primăvara la împingere.
 2. Rigiditatea trebuie să se potrivească cu greutatea schiorului. Dacă o persoană este grea, trebuie să cumpărați schiuri mai dure sau să scăpați ușor.
 3. Este necesar să se depună eforturi pentru a se asigura că schiurile și stâlpii de creastă corespund creșterii.
 4. Este extrem de important să ridicați pantofii. Încălțămintea pentru cursul de creastă are câteva caracteristici. Cizmele moderne de creastă sunt încălțăminte de înaltă tehnologie, proiectarea cărora ia în considerare sarcini mecanice ridicate, condiții meteorologice extreme și caracteristicile anatomice ale piciorului uman.
 5. Atingerea finală este alegerea dispozitivelor automate și mecanice. Este mai bine să cumperi monturi automate, deoarece fac pregătirea pentru patinaj mai rapid și mai confortabil.

Dacă deja ați stăpânit patina clasică, puteți trece în siguranță la stilul de creastă. Este mai fascinant și perfect.

Alegerea schiului potrivit

Persoanele moderne petrec vacanța de Crăciun în moduri diferite. Unii merg la mare, al doilea preferă pădurea, al treilea o călătorie în țară, al patrulea ca o vacanță de iarnă pe schiurile de munte.

 1. După ce vizitați un magazin de specialitate, informați-l pe consultant cu privire la nivelul dvs. de calificare. În caz contrar, el va ridica schiurile, ghidat de preferințele dvs. și datele antropometrice.
 2. Dacă sunteți începător sau amator, acordați atenție modelelor standard. Acestea se concentrează pe conducerea la viteze reduse și medii.
 3. Amintiți-vă, alegerea potrivită depinde nu numai de nivelul și stilul de călărie, ci și de forma fizică a atletului. Dacă aveți o greutate medie, cumpărați schi, care este cu 10 cm mai mică decât înălțimea.
 4. Dacă aveți o experiență vastă în domeniul schiurilor montane, dar greutatea depășește norma, schiurile cu rigiditate longitudinală vor fi cea mai bună soluție.
 5. Înainte de a cumpăra, decideți un loc de echitatie. Călăria pe pante obișnuite diferă semnificativ de schi în munții mari.
 6. Dacă doriți să călătoriți pe pante și munți diferite, cumpărați modele universale.
 7. Oamenii cu un nivel ridicat de conducere sunt mult mai ușor de ales. Spectrul de alegere în acest caz este mult mai amplu.
 8. Doriți să faceți rândul său cu o pantă mare, cumpărați un schi scurt. Dacă vă așteptați să călătoriți pe zăpadă virgină, puteți cumpăra în siguranță un model mai lung.

Dezvoltarea utilizează tehnologii avansate care se concentrează pe îmbunătățirea gestionabilității. Cu toate acestea, dacă sunteți începător, învățați să mergeți cu un antrenor. Puneți întotdeauna sănătatea și siguranța în prim plan.

Cum de a alege un patinator cu role

Călăria pe schiuri reamintește schiatul. Nu este surprinzător faptul că acest tip de activitate fizică este perfectă pentru fanii sporturilor de iarnă. În plus, schiurile de schi oferă mai multe beneficii decât mersul pe jos cu bastoane sau ciclism.

Piața modernă pentru echipamente sportive oferă cea mai largă selecție de schiuri cu role. Dacă un profesionist poate selecta cu ușurință modelul optim, atletul începător este mult mai dificil.

Roletele sunt împărțite în două clase. Prima clasă este reprezentată de modele axate pe mișcarea clasică și de patinaj, reprezentanții clasei a doua fiind modele de antrenament și de curse.

O astfel de diviziune nu poate fi numită absolută, deoarece piața este plină de modele combinate. Cu toate acestea, dezvoltarea caracteristicilor care stau la baza schiurilor rulante vine de la subspecii enumerate.

Să vorbim despre alegere.

 1. Cursorii cu role de antrenament trebuie să asigure respectarea maximă a cursului de schi. În majoritatea cazurilor, astfel de unități au întârzieri. Aceste dispozitive reduc viteza la viteza schiurilor.
 2. Este mai bine dacă rolele sunt echipate cu roți din material moale. Ele asigură o bună prindere și reduc vibrațiile. Cadrul modelului de antrenament simulează deformarea schiurilor.
 3. Există și alte cerințe pentru scuterele de curse. Acestea trebuie să aibă o greutate minimă și să ofere o viteză maximă. Alte caracteristici joacă un rol minor. Astfel de modele sunt echipate cu roți mari de poliuretan și un cadru rigid scurt.
 4. Patronii clasici cu role trebuie să aibă o clichet, responsabilă de blocarea rotirii inverse a roților. Astfel de modele sunt caracterizate de un cadru alungit și roți mai largi.
 5. Structura include trei componente - suporturi, roți și cadru. Ultimul element este responsabil pentru transferul forței de la picioare la roți. Principalele caracteristici ale cadrului sunt lungimea, greutatea și rigiditatea. Cu cat este mai lung cadrul, cu atat cilindrii sunt mai stabili.

Alegerea copilului de schi

Unii părinți cred că schiul este o pierdere de timp. Această opinie este superficială și eronată. Schiatul întărește sistemul cardiovascular, dezvoltă aparatul vestibular, fortifică corpul copiilor.

 1. Este necesar să se ia în considerare înălțimea, greutatea și vârsta copilului. În primul rând, este suficient să cumpărați un model regulat pentru copii.
 2. Este mai bine să vă cumpărați copiii de schi din lemn natural. Produsele interne sunt mai ieftine decât omologii lor europeni, dar calitatea este mai mică.
 3. În timpul selecției, asigurați-vă că modelul dvs. preferat are crestături. Împiedică revenirea.
 4. Pentru prima dată, nu dați beți copiilor dvs., deoarece acestea vor afecta confortul călătoriei. Dacă totuși ați decis să le cumpărați, asigurați-vă că vârful a fost de înaltă calitate, fiabilitatea suportului depinde de aceasta.
 5. Odată cu vârsta, punctele de vedere și gusturile copiilor se schimbă. Consultați-vă cu el și obțineți părerea lui.

Cumpărați "pentru creștere" nu este recomandată.

Cum sa alegi un ski pentru inaltime

În timpul selecției, principalul lucru nu trebuie să fie confundat. În primul rând, este recomandat să selectați, să vă ghidați după creștere. După luarea în considerare a nivelului de formare.

 1. Dacă nu vă puteți lăuda cu aptitudini fizice puternice, scădeați înălțimea de aproximativ 20 de centimetri. Ca rezultat, veți obține cel mai bun indicator al lungimii schiului.
 2. Dacă te antrenezi în mod constant și nivelul de antrenament este mare, scoate-te la aproximativ 10 centimetri de înălțime.
 3. Dacă nu călătoriți pentru prima dată și sunteți încrezători în abilitățile dvs., obțineți un model a cărui lungime corespunde înălțimii dvs.
 4. Este mai bine dacă încercați schiuri de diferite lungimi în practică. Acest lucru vă va permite să alegeți modelul optim.
 5. În plus față de lungimea trebuie să acorde o atenție la lățime. Dacă intenționați să mergeți pe o pistă plată, cumpărați schiuri mari, caracterizate printr-o stabilitate ridicată.
 6. Dacă aveți de gând să mergeți pe gheață sau pe o pistă dură, schiurile înguste vor fi cea mai bună soluție. Ele sunt mai manevrabile și mai ușoare decât omologii largi.
 7. În ceea ce privește rigiditatea, aș dori să spun că în timpul selecției trebuie să fiți ghidați de nivelul de pregătire. Dacă e înalt, poți cumpăra cu siguranță schiuri grele.

Nu este ușor pentru un începător complet să aleagă schiurile bune pe cont propriu. Fără a cunoaște subtilitățile, el va pur și simplu cumpăra primul model pe care îl iubește, ceea ce nu va plăcea o călătorie confortabilă.

În cele din urmă, voi spune, chiar dacă o mulțime de bani, dar nu intențiile de a construi o carieră în schi, nu ar trebui să cumpere modele profesionale. Sigur, ele arata superb, iar calitatea merita atentie. Dar, astfel de cheltuieli sunt nefondate pentru neprofesioniști. În plus, lipsa de experiență le poate face să eșueze repede. Totuși, acesta este doar sfatul meu.

Acum știi cum să alegi un schi. Ghidat de sfaturi, indiferent de tipul de schi care vă place, veți cumpăra schiuri excelente, care, dacă sunt utilizate, întreținute și depozitate corespunzător, vor dura mult timp.

Vizionați videoclipul: #LearnHowToMountain Ep. 04 - Cum îți alegi și cum porți corect rucsacul (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu