Cum să alegeți corect un pepeneș dulce și coaptă

În articol vă voi spune cum să alegeți corect un pepene torpilot. Ghidat de sfaturi, cumpărați un pepeneș dulce și coapte.

Cum de a alege o torpila de pepene galben

Este dificil să găsești o persoană care refuză o bucată de pepene parfumată și suculentă. Este adevărat că achiziționarea unui desert dulce nu este întotdeauna de succes. Fructele pestele sau imature se întâlnesc adesea.

Torpedo este o varietate târzie, caracterizată printr-o formă alungită, o aromă neobișnuită și un gust dulce.

 1. Coaja unui dulce "torpilă" este galben deschis. Este complet acoperită cu caneluri subțiri, galbene, formând o pânză de păianjen. Dacă pe suprafață un număr mare de astfel de brazde cu o ramificație mare - pepene galben este foarte gustos. Dar pete și crăpături nu ar trebui să fie.
 2. A atinge torpila este destul de greu. În cazul în care vânzătorul, care este un antreprenor individual, prezintă o legume moi, se pare că încearcă să vândă un fruct copt care a stat mult timp în soare.
 3. Aroma unei ascunse fructe de vită și coapte nu va funcționa. Există cazuri când un pepene galben are toate semnele de maturitate, dar nu miroase deloc. Să fie ghidată tocmai aroma. Dulciuri și lipsă de aromă - concepte care se exclud reciproc.
 4. Coadă de cal. Dacă este uscat, atunci fructul este copt și înțepenit în timp. Deseori vânzătorii oferă pepeni fără coadă. Deci ascund imaturitatea.
 5. Scurgerea. Aceasta este o potecă dintr-o floare, situată vizavi de coadă. Pepinutul de calitate este ușor moale.
 6. Pulpa torpilei este parfumată, suculentă și ușoară. Adevărat, magazinul o verifică. Astfel, puteți fi convins de maturitate și de calitate pe această bază numai acasă.

Mergând la magazin, nu uitați de sfaturi, așa că cumpărați doar o legume dulce gustoase și coapte. Înainte de a termina această parte a articolului, voi împărtăși câteva recomandări.

 1. Vânzătorii trebuie să aibă documente. Dacă în loc de documente vânzătorul a arătat nemulțumire, căutați un alt magazin sau magazin.
 2. În nici un caz nu cumpărați pepeni care se află pe terenul gol sau lângă drum. În caz contrar, nu cumpărați un fruct dulce, ci o sursă de toxine, metale grele și substanțe nocive.
 3. Pepeni tăiați nu pot fi cumpărați. În caz contrar, sănătatea poate suferi daune.
 4. Chiar dacă doriți să mâncați o bucată de torpilă și pe stradă în iulie, aveți răbdare. Cele mai bune dovleci vin pe piață la începutul toamnei.

Alegerea unui pepenez copt

Cele mai delicioase și pepeni coapte apar la vânzare la sfârșitul lunii august. Magazinele vând două soiuri care nu se tem de transport și depozitare prelungită - colhoznitsa și torpilă.

Primul este inferior celui de-al doilea în dulceață, dar semnificativ superior în aromă. Uneori, pepeni de mosc sunt adusi din alte tari. Dar, ele sunt departe de legume dulci cultivate pe domenii domestice.

Discutați despre cum să cumpărați pepeni. Lista cuprinde magazine, supermarket-uri, piețe oficiale și ruine, echipate pentru comerțul cu produse. Aici, legumele și fructele sunt depozitate în condiții normale, iar spațiile însele sunt supuse inspecției sanitare.

Cumpararea de-a lungul drumurilor nu merita. Este plină de intoxicații alimentare. În mod tipic, acești vânzători nu au cărți sanitare, iar toate produsele sunt acoperite cu praf și impregnate cu substanțe nocive.

 1. Nu cumpărați pepeni tăiați și tăiați. Pasta dulce a unui fruct copt este un loc ideal pentru reproducerea bacteriilor.
 2. Alegerea unui eșantion coapte, inspectați cu atenție coada. Dacă este uscat, totul este bine.
 3. Ușor de bumbac pe suprafață va ajuta la verificarea pentru maturitate. Îndoială ar trebui să fie un sunet surd.
 4. Dacă apăsați ușor cu degetele de pe coajă, coaceți cu ușurință primăvara. Duritatea excesivă indică imaturitatea, iar moliciunea excesivă indică supra-coacere.
 5. Ajută la determinarea maturității și a maturității. Ropul pepeni miroase ca ananas, vanilie și chiar pere. Lipsa de aromă ar trebui avertizată.

Ghidat de aceste sfaturi, cumpăra cu ușurință un pepene galben delicios. Adevărat, amintiți-vă că tăiat imediat și mănâncă fructele achiziționate nu merită.

 1. Pentru a porni fructul, clătiți bine și clătiți cu apă rece. Deci, scapa de substantele nocive care sunt pe coaja.
 2. Stocați legumele feliate în frigider.
 3. Mancatul cu apă rece, produse lactate sau alcool nu este recomandat. În caz contrar, un stomac deranjat va depăși.

Pepeniul este o sursă de magneziu, fier, potasiu, vitamine și calciu. Ajută la îmbunătățirea sănătății și, dacă se dorește, la scăderea în greutate.

7 moduri de a alege un pepene galben

Voi lista șapte nuanțe care ar trebui studiate înainte de a alege un pepene galben.

 1. În timpul selecției, în primul rând, să fie ghidată de miros. Mirosul unui fruct copt este subțire și provoacă sentimente plăcute. În cazul în care pepene galben miroase de iarbă, cel mai probabil, este necorespunzător. Dacă nu există nici o aromă, treceți la o altă instanță.
 2. Atingeți ușor suprafața. Un sunet surd va indica faptul că o legume coapte este în mâini.
 3. Faceți clic pe fruct cu degetul în zona tulpinii. Dacă coaja se îndoaie, este coaptă.
 4. Nu ignora coada. Dacă este groasă și a avut timp să se usuce, nu ezitați să cumpărați această opțiune.
 5. Un pepeneț copt are o piele delicată care poate fi ușor îndepărtată cu un obiect ascuțit. Dacă apare o coajă verde sub ea, totul este bine.
 6. Nu cumpărați în tarabe situate lângă drum. Fructele sunt saturate cu metale grele și substanțe nocive.
 7. Suprafața nu trebuie crăpată sau deteriorată. Fructe deteriorate vor plăcea "surpriză neplăcută" sub formă de viruși și bacterii.

Cu ajutorul instrucțiunilor, un pepeneș dulce și gustos va apărea pe masă, care va îmbogăți corpul cu substanțe utile și vitamine. În cele din urmă, voi adăuga câteva cuvinte despre beneficiile acestei culturi de pepeni, care este destul de mare.

Pepenul conține multe vitamine, substanțe nutritive care încetinesc îmbătrânirea, întăresc părul, stimulează creierul și umple mușchii cu energie.

Nu uitați că pepene galben - o armă formidabilă în lupta împotriva setei. Nu este surprinzător faptul că în țările cu climă uscată, legumele sunt cultivate în cantități mari.

Aceasta nu încheie proprietățile utile. Potrivit medicilor, o leguma dulce sustine imunitatea si creste apararea organismului impotriva germenilor, care adesea devin cauza bolilor.

Până când ne întâlnim din nou, dragi cititori!

Lasă Un Comentariu