Cum să vă deschideți cafeneaua de la zero

Dacă vă decideți să vă îmbarcați pe calea deschiderii unui centru de catering, cel mai probabil aveți multe întrebări, inclusiv cum să deschideți o cafenea și ce trebuie să faceți. În primul rând, ar trebui să fie structurate punctele fundamentale, ceea ce va ajuta la crearea unei imagini complete a acțiunilor.

De unde să începeți - un plan de acțiune

Voi încerca să vă ajut să înțelegeți caracteristicile afacerii restaurantului, oferind un plan detaliat pas cu pas pentru deschiderea unei cafenele și câteva sfaturi importante.

Formatul instituției

Este necesar să se determine formatul instituției. De exemplu: sala de mese, restaurant, cafenea, bar sau cafenea. Începătorii sunt încurajați să înceapă cu deschiderea unei cafenele regulate, cu investiții minime.

 1. Barul. Reprezintă o instituție în care există un contor cu băuturi alcoolice și o sală pentru o medie de 30 de vizitatori. Comandarea unui vas fierbinte la bar nu va funcționa. Acesta oferă o selecție fină de băuturi spirtoase, gustări și diverse salate.
 2. Cafenea. Oamenii vin aici să stea într-o atmosferă confortabilă, să aibă o ceașcă de ceai sau cafea și o mică gustare. Cafeaua este perfectă pentru companiile mici care doresc să se relaxeze puțin și să uite de vanitate pentru o clipă.
 3. cafenea. Instituție universală. Aici puteți bea, mănâncă, dansa, chat sau celebra. Meniul include mâncăruri fierbinți, salate, mâncăruri reci, deserturi și băuturi.

Locul și designul

Alegerea locației. Instituția ar trebui să se afle într-un loc pasibil și aglomerat. Design pentru a alege un confortabil, interesant și original. Interiorul camerei trebuie să respecte conceptul și numele instituției. Ospătarii ar trebui să poarte o uniformă elegantă cu simbolurile cafenelei.

Personalul

 1. Ospătari sunt obligați să arate frumos și să fie inteligenți. Se întâmplă situații neobișnuite, iar chelnerul ar trebui să poată să le rezolve calm și rapid. Ar trebui să știe numele felurilor de mâncare, compoziția și costul.
 2. Barmanul este obligat să cunoască numele băuturilor care sunt în stoc, valoarea lor, bine orientate în felul de bere și vin.
 3. Gătitul - instituția emblematică invizibilă. Depinde de priceperea sa dacă clientul se va întoarce la cafenea. Cea mai importantă este calitatea alimentelor.

Cumpararea de produse

Un proces foarte important în care trebuie să participe liderul. Bucătarii încearcă să ia produse în rezervă. Fără îndoială, această abordare este corectă, însă într-o instituție care se deschide, nimeni nu știe ce fel de feluri de mâncare vor comanda cumpărătorii. La început, trebuie să cumperi puțin din tot.

Voi da câteva cuvinte atmosferei locului. Trebuie să încercăm să facem o atmosferă confortabilă, caldă și binevoitoare, astfel încât vizitatorul să aibă un sentiment de grijă și dragoste.

Dacă nu există bani?

Mulți antreprenori aspiranți sunt interesați de cum să deschidă o afacere fără investiții. Voi da o scurtă instrucțiune care vă va ajuta să înțelegeți cum să deschideți o cafenea fără bani.

 1. Este necesar să se facă un plan de afaceri. În document, stabiliți suma necesară în etapa inițială și faceți o estimare, care include plata personalului, utilități, publicitate, costul produselor și închirierea spațiilor. Asigurați-vă că includeți venitul planificat
 2. Du-te cu un plan de afaceri la bancă pentru un împrumut. Informații pentru a specifica corect și cu adevărat.
 3. Discutați despre deschiderea unei cafenele cu rude și vechi prieteni. Poate dau suma necesară. Este mai bine să plătiți dobânzi unei persoane iubite decât unei organizații bancare.
 4. Dacă există un prieten bogat, oferiți-i un parteneriat.
 5. Dacă ați reușit să obțineți bani, începeți imediat să vă gândiți cum să câștigați bani și să deveniți milionar. Inițial, acest lucru este problematic, deoarece cafeaua nu va fi vizitată. Vino la ajutorul de publicitate sau de portal de rețea netratate.
 6. Puteți crea o pagină web despre cafenele pe Internet, lansând o campanie publicitară pe portaluri terțe. Utilizați în mod activ rețele sociale în scopuri publicitare.

Afișați perseverența și mergeți cu încredere pentru a atinge obiectivul.

12 pași pentru a deschide o cafenea pentru fast-food

Conceptul de "fast-food" a apărut recent, însă restaurantele de fast-food au câștigat imediat popularitate. Acest segment de piață este atractiv pentru start-up-uri. La deschiderea unei astfel de instituții nu este nevoie de cheltuieli mari.

Cafenea pentru fast-food - o instituție unde puteți mânca rapid și ieftin. Timpul de serviciu nu depășește 5 minute, iar șederea medie a clientului este de 30 de minute. Succesul depinde de fluctuația mare a locurilor.

 1. Alegeți un loc. Trebuie să se distingă prin manevrabilitate ridicată, trebuie să respecte cerințele inspecției de incendiu și SES.
 2. Decideți asupra tipului de instituție. Deseori, cafenelele cu fast-food folosesc produse semifabricate gata preparate care se incalzesc sau efectueaza procesarea finala dupa comanda vizitatorului. Pregătiți furnizori semifabricați.
 3. Dacă doriți să produceți în mod independent produse semifabricate, de exemplu, tacos, va trebui să dotați o încăpere suplimentară pentru prelucrarea legumelor, tăierea peștelui și a cărnii.
 4. Există mai multe tipuri de "fast-food". Este necesar să se determine soiul. Setul de echipamente depinde de acesta. Restaurante precum McDonalds. Cafe specifice bucătăriei naționale. Restaurante care se ocupă de conceptul produsului - găluște, pizzerii sau clătite.
 5. După ce a decis problema cu închirierea de spații, amenajați interiorul. Cel mai adesea, cafenelele cu fast-food nu se pot lăuda cu un design rafinat și o atmosferă pretențioasă. Nu este surprinzător, deoarece nu se concentrează pe o lungă distracție.
 6. Caracteristica principală a "fast-food-ului" - cea mai strictă standardizare. Ea este expusă la feluri de mâncare, echipament, sortiment și chiar interior. Acest lucru se datorează dezvoltării largi a rețelelor acestor instituții. Dacă vă decideți să deschideți un cafenea pentru fast-food, asigurați-vă că este mai profitabil să organizați o afacere de franciză.
 7. Asemenea unități oferă servicii de sine stătătoare, chelnerii nu vor fi solicitați. Cu toate acestea, fără a curăța, mașinile de spălat vase, asistenții și bucătarii nu pot face.
 8. Numai angajați muncitori sociabili, agili și stresați. Ei ar trebui să cunoască reglementările din domeniul comerțului și al alimentației publice.

Cum să deschizi o cafenea pe autostradă

De multe ori trebuie să conduc o mașină pe distanțe lungi. După ce stați în spatele roții timp de câteva ore, există dorința de a opri, de a privi într-o casă confortabilă și de a vă odihni.

În același timp, mulți oameni nu sunt mulțumiți de nivelul salariilor și încep să se gândească la începerea propriei afaceri - o cafenea pe autostradă. Acest tip de afaceri de restaurant merită o atenție deosebită.

 1. Ia loc pentru fast-food. Vizitați departamentul de construcție a drumurilor, unde puteți afla în ce district aparține terenul.
 2. Apoi mergeți la administrația districtului și scrieți o cerere pentru furnizarea unui site de închiriat sau de proprietate.
 3. Asigurați-vă că vă înregistrați IP sau YuL. Pentru o mică cafenea este suficient IP. Dacă planurile includ deschiderea unei rețele de puncte de vânzare rapidă, înregistrarea LE este indispensabilă.
 4. Realizați un proiect și un plan de afaceri. Cu aceste documente mergeți la administrație spre aprobare. După ce ai permisiunea să deschizi o cafenea.
 5. După primirea terenului, contactați un arhitect licențiat. Faceți o schiță și un proiect al clădirii, soluționați probleme legate de comunicații.
 6. Proiectați și schițați cafenea la departamentul de dezvoltare urbană. Aici obțineți actul de aprobare. Împreună cu el mergeți la SES, protecția împotriva incendiilor, administrația.
 7. După finalizarea construcției clădirii, invitați o comisie specială, care va examina cu atenție clădirea și va face un verdict final.
 8. Înainte de deschiderea invitaților angajați SES. Ei vor inspecta cafeaua și vor emite o concluzie. Clădirea ar trebui să fie de canalizare, alimentare cu apă și o baie.
 9. Ultimul punct a pus experții în domeniul siguranței la incendiu.

Puteți intra în afacerea restaurantului numai după obținerea tuturor permiselor necesare. Înainte va fi să angajeze personal calificat și să ajungi la lucru.

În cele din urmă, voi adăuga dacă intenționați să deschideți o astfel de instituție, nu vă grăbiți să vă prezentați printre prieteni. Este mai bine să le informați după ușile cafenelei deschise vizitatorilor. Există oameni invidioși care încearcă să distrugă entuziasmul persoanei care a decis să deschidă o afacere. Ei declară că nimic nu va funcționa, există o criză în țară, toți banii vor fi irosite.

Creșteți o idee în secret din partea altora. Ca urmare, o cafenea deschisă este șocantă pentru ei. Pentru a vedea rezultatul muncii, invidia va veni și va prinde câțiva prieteni. Tu, la rândul tău, vei primi primii vizitatori.

Vă doresc o sănătate bună și un mare succes în această sarcină dificilă. Credeți în idee, nu vă îndoiți de posibilități și mergeți în mod confident la vis!

Vizionați videoclipul: Why design should include everyone. Sinéad Burke (August 2019).

Lasă Un Comentariu