Cum să îmbunătățiți auzul - remedii folclorice, gimnastică, exerciții fizice

Este greu să nu fiți de acord cu faptul că auzul este o calitate cu adevărat prețioasă. În același timp, oamenii nu-i acordă atenție. Cei care au întâlnit personal o problemă înțeleg cât de important este să știi cum să îmbunătățești auzul la domiciliu.

propolis

Metoda cea mai populară implică utilizarea de propolis.

 1. Cincizeci de grame de propolis trece printr-un răzătoare și se toarnă 100 ml de alcool.
 2. Puneți amestecul într-un loc întunecos și insistați 14 zile. Se amestecă periodic.
 3. După perioada de timp, presați amestecul și adăugați 4 ori mai mult ulei vegetal.

Medicamentul este gata. Rămâne să se înmoaie bumbacul din tinctură și să intre încet în canalul urechii cu aproximativ nouă ore. Apoi, schimbați tamponul. Cursul tratamentului este de o jumătate de lună.

Ulei de camfor

A doua metodă implică utilizarea a trei picături de ulei de camfor și un cățel de usturoi.

 1. Grind un cățel de usturoi într-o stare de muschi și se combină cu unt.
 2. Mass, care sa dovedit, a pus într-o tifon și inserați în ureche.
 3. Păstrați sacul de usturoi la ureche până la o ușoară senzație de arsură.

Procedura se repetă în fiecare zi înainte de culcare, până când starea de sănătate se îmbunătățește.

Lapte și ceapă

 1. Din laptele de casă trebuie să faceți unt. Folosind o mică pipetă, îngropați uleiul în urechi. Cursul de tratament este de 30 de zile.
 2. Răciți ceapa de mijloc și stoarceți sucul din masa răzuită.
 3. Suc de ceapa să se îngroape în urechi dimineața și seara pentru o lună. După o pauză de câteva luni, repetați cursul.

Nu pot garanta că aceste metode de îmbunătățire a auzului vor ajuta, pentru că fiecare persoană are probleme individuale.

Cum să îmbunătățiți auzul la bătrânețe

Vorbește despre pierderea auzului. În majoritatea cazurilor, problema apare la persoanele în vârstă. Cum să îmbunătățiți auzul la vârste înaintate? Întrebarea este adresată fiecărei persoane vârstnice. Luați în considerare metodele populare, gimnastica, dieta și secretele medicinei chineze.

Tratamentul cu propolis

O metodă de îmbunătățire a auzului cu propolis implică prepararea unei emulsii speciale cu proprietăți de vindecare. Pentru a face acest lucru, se diluează tinctura de propolis de 40 de grade și se adaugă puțin ulei de măsline. Agitați amestecul înainte de utilizare.

Aplicație:

 1. Faceți bile sau tampoane dintr-o bucată mică de tifon.
 2. Umpleți bilele din tinctură și stoarceți excesul de lichid folosind pensete.
 3. Tampoanele intră în urechile pacientului timp de 36 de ore. Introduceți tampoanele în urechi cu atenție, astfel încât timpanul să nu sufere.

Proceduri care trebuie efectuate la fiecare două zile. Durata totală a cursului nu depășește 12 zile. În acest timp, ședința se va îmbunătăți. În plus, această metodă îmbunătățește performanța, starea de spirit și chiar memoria.

Tratamentul cu propolis va avea un efect excelent dacă consultați un medic specialist calificat înainte de procedură. Auto-tratamentul pentru pierderea auzului poate fi periculos pentru sănătate.

Îmbunătățiți efectul tratamentului cu gimnastica specială propolis.

gimnastică

 1. Treziti-va dimineata, puneti-va pe urechi si freca-le intens. Se recomandă mișcări circulare în sensul acelor de ceasornic.
 2. Palm se apasă la cap și se retrage repede. Exercitarea se repetă de 20 de ori.
 3. Îndepărtați urechea și închideți canalul urechii. Apoi trageți brusc înapoi. Repetați acțiunea de zece ori.

Video de la doctorul Popov

Exercitiile determina vibratia timpanului, care contribuie la alimentarea cu sange. Numai exercițiile zilnice vor ajuta la îmbunătățirea auzului. Dacă într-adevăr doriți să rezolvați problema, aveți răbdare și răbdare.

dietă

 1. Excludeți alimentele care conțin sare. Acestea includ conserve, mustar, maioneza, varza, sos de soia, marinate si muraturi.
 2. Pe zi nu folosiți mai mult de două grame de sare. În loc de sosuri, utilizați condimente și suc de lamaie care vor accentua gustul oricărui tratament.
 3. Mai puțin probabil să utilizați alimente care conțin grăsimi animale. Refuzi cola, cacao, ciocolată și cafea.
 4. De la utilizarea de băuturi alcoolice, cum ar fi brandy, vodcă, lichior, de asemenea, refuza.
 5. Furnizați organismului vitamina B6. Este prezent în organe, fructe uscate, carne slabă, produse lactate, lămâi și portocale.

Medicina chineză

Medicina chineză știe multe despre îmbunătățirea auzului. Cea mai eficientă modalitate de a rezolva problema este stimularea punctelor de acupunctură.

 1. Cu palmele închideți urechile și atingeți degetele de pe spatele capului.
 2. Palmul a fost presat la urechi și eliberat ușor.
 3. Stadiul final al tratamentului este masajul. Degetele se introduc în urechi și se realizează mișcări de rotație în ambele direcții.

Exercitiile ajuta la imbunatatirea auzului si prevenirea bolilor urechii.

Cum să îmbunătățiți auzul la un copil

Pierderea auzului este o problemă care îngrijorează mulți oameni, iar copiii, din păcate, nu fac excepție. Și dacă este ceva mai ușor cu copii de vârstă școlară, lucrurile sunt diferite cu nou-născuții.

În încercarea de a ajuta copiii, părinții sunt forțați să caute informații despre cum să îmbunătățească audierea copilului. Și acest lucru este corect, deoarece numai acțiunile la timp cresc șansele pentru o recuperare completă.

Cum să verificați dacă copilul aude? Când cineva intră în cameră, copilul începe să coo, făcând diverse sunete. Pentru a verifica dacă copilul este într-adevăr în regulă cu auzul, este suficient să stați în spatele lui atunci când este ocupat cu ceva și bateți cu mâinile cu voce tare. Dacă totul este bine, el va fi surprins de sunetul brusc.

Dacă copilul nu a răspuns la acțiunile aparent afectate de auz. Timpul nu poate fi în niciun caz. Luați în considerare ceea ce cauzează încălcările.

 1. Ereditate, efecte ale infecției, prematuritate, meningită, probleme la naștere și malformații congenitale.
 2. În unele cazuri, problemele sunt temporare. Acestea sunt cauzate de inflamația urechii medii sau acumularea de sulf.
 3. Urechea interioară poate fi deteriorată după o vătămare, un virus sau o tumoare.

Dacă se confirmă pierderea auzului, ce trebuie să faceți?

 1. Mai întâi, consultați un medic. El va examina copilul.
 2. Dacă este necesar, consultați un otolaringolog. El va efectua un studiu aprofundat și va trage concluzii finale.
 3. Diagnosticul precoce este crucial. Dacă pierderea auzului nu este tratată, copilul va avea probleme cu dezvoltarea și învățarea limbajului.
 4. Adesea, îmbunătățirea perceperii sunetului este redusă la utilizarea unui aparat auditiv special.

Teste de audiere

Înainte de a lua măsuri, asigurați-vă că copilul are o problemă. În cazul copiilor, este imperativ să recurgem la ajutorul medicilor, deoarece greșeala este inacceptabilă.

Cum să îmbunătățiți remediile folclorice auditive

Cauzele auzului sunt variate. De exemplu, acumularea de ceară de urechi contribuie la formarea unui dop de sulf, când undele sonore nu pot trece liber. Aceasta este cea mai frecventă cauză a pierderii auzului. Pentru ao elimina, veți avea nevoie de ajutorul unui medic, deoarece eliminarea unui tirbușon la domiciliu este uneori la fel de dificilă ca și câștigarea în greutate.

Aproape toți oamenii aud mai rău cu vârsta. Statisticile arată că fiecare a doua persoană peste 60 de ani se confruntă cu o astfel de problemă. Ce trebuie să faceți - vârstă. Ajutați la rezolvarea problemei recursurilor populare.

 1. Semințele de anason ajută la îmbunătățirea auzului. Semințe de anason se sfărâmă în pulbere. Se toarnă o lingură de pudră de anason într-o sticlă de 0,5 litri și se adaugă 120 ml de ulei de trandafir. Infuzați medicamentul în frigider timp de trei săptămâni, scuturându-vă zilnic. După ce a trecut timpul, aplicați două picături înainte de culcare la fiecare ureche.
 2. Unele probleme cu urechile vor fi rezolvate dacă mâncați un sfert dintr-o lămâie cu o piele în fiecare zi. Împreună cu lămâie beți o lingură de ulei de măsline.
 3. Miere și aloe - un remediu popular. Tăiați frunza de aloe și, amestecată cu miere, mâncați 2 bucăți pe zi.
 4. Remediile folclorice fabricate din propolis ajută la vindecarea diferitelor afecțiuni, iar pierderea auzului nu este o excepție. Pentru a prepara tinctura, se macină 50 de grame de propolis și se toarnă 120 mililitri de vodcă. Într-un loc cald pentru a insista asupra medicamentului timp de două săptămâni. După aceea, presați tinctura și amestecați-o cu ulei de floarea-soarelui într-un raport de 1 până la 4. Aplicați cu bile de bumbac, umeziți-l cu tinctură și puneți-l în urechi.
 5. Se toarnă o parte din apă și două părți de oțet din struguri într-o cratiță mică. Se amestecă și se reîncălzește. Instrumentul va ajuta la scăderea durerilor de cap și a tinitusului.
 6. Se toarnă jumătate de litru de apă într-o cratiță mică, se adaugă 60 de grame de orez și se lasă peste noapte. Dimineața, schimbați apa și aduceți-o la fiert, îndepărtați filmul și adăugați trei cuișoare de usturoi. Folosiți bulionul fără sare într-o formă încălzită.
 7. Împroșcați și amestecați câteva rădăcini de viburnum cu miere. Împingeți amestecul în tifon și puneți-l în urechi pentru noapte. Audierea se va îmbunătăți după 15 zile.

Acum știi cum să îmbunătățești căile de atac folclorice. Înainte de a lua măsuri, consultați-vă medicul.

Cum să îmbunătățiți urechea pentru muzică

Unii oameni spun că nu au nici o ureche pentru muzică. Acest lucru nu este cazul. Faptul este că nu este o calitate înnăscută, deci poate fi îmbunătățită la orice vârstă.

Urechea pentru muzică este abilitatea de a percepe și de a reproduce compoziții muzicale. Dacă o persoană cântă incorect sau nu reușește să cânte un instrument muzical, aceasta nu înseamnă că lipsește o ureche muzicală. Dacă lucrați puțin, puteți deveni chiar DJ.

Ascultarea muzicală este prezentă în toată lumea. Și el, ca orice altă abilitate, este dezvoltat și instruit.

Lucrarea de auz este redusă la memorarea structurilor muzicale, după care sunt înzestrate cu un înțeles. Cu alte cuvinte, auzul este o aplicație practică a cunoașterii folosind memoria.

Cel mai adesea, absența unei urechi muzicale indică faptul că o persoană nu are cunoștințe în domeniul educației muzicale. Învățând să cântă acasă va funcționa la orice vârstă.

Metoda de îmbunătățire este redusă la îmbunătățirea mai multor soiuri de auz. Se va dovedi a îmbunătăți percepția muzicală, a auzi structura melodiilor și a cânta frumos, a dezvolta o ureche interioară, melodică și ritmică.

 1. Ritmul auditiv - un sentiment de tempo și ritm al compoziției. Dezvoltarea contribuie la citirea poeziei în muzică, dans și cântând la melodiile familiare simple.
 2. Audierea melodică reprezintă înțelegerea și percepția structurii unei melodii. Cu alte cuvinte, o persoană trebuie să poată organiza și să conștientizeze mișcările muzicale.
 3. Audierea internă este capacitatea de a reprezenta melodii în conștiință și de a le reproduce folosind memoria.

Clasele Solfeggio ajută la dezvoltarea auzului interior și melodic. În acest caz, fără ajutorul unui profesor de muzică nu se poate face. Solfeggio oferă cântece de corzi, cântare, frets, intervale, melodii și contribuie la memorarea sunetului melodiilor, la stabilirea intervalelor și la scrierea de note.

Acum știi cum să-ți îmbunătățești urechea pentru muzică. Dacă nu vă puteți permite cursuri cu profesori profesioniști, site-uri web specializate și aplicații informatice vă va ajuta să vă îmbunătățiți percepția muzicală. Câteva zile pentru a obține rezultate nu va funcționa, deci fiți răbdători și rezistenți.

Pe această notă, am terminat să devin. În cele din urmă, voi adăuga că, dacă există probleme cu auzul, nu întârzia decizia. O întârziere a tratamentului poate duce la pierderea totală a auzului. Ca urmare, nu va fi posibil să comunici pe deplin cu oamenii, va exista un sentiment de izolare de lumea exterioară. Persoanele surde sunt mult mai greu de găsit o treabă bună.

Chiar dacă problemele sunt depășite, nu vă disperați. Vă urez sănătate bună. Ne vedem curând!

Lasă Un Comentariu