Cum se deschide IP-ul în Rusia - instrucțiuni detaliate și sfaturi juridice

Antreprenoriatul individual este activitatea cetățenilor, axată pe generarea de venituri, mărimea cărora, în majoritatea cazurilor, depășește nivelul salariilor. Nu este surprinzător faptul că mulți oameni sunt interesați de cum să deschidă IE și de ce taxe să plătească.

Plan de acțiune pas cu pas

Nu sunteți mulțumit de salariu? Obosit de a lucra ca arheolog sau de medic pentru un ban? Doriți să implementați idei antreprenoriale? Nu este necesară crearea unei societăți pe acțiuni, antreprenoriatul individual va face. Pentru înregistrare, cererea corespunzătoare este transmisă autorității fiscale.

 1. Asigurați-vă că nu sunteți supus restricțiilor stabilite de lege pentru perioada de anchetă. În special, ar trebui să fie mai mult de 18 ani. Capacitatea nu ar trebui limitată în instanță. Angajații serviciilor municipale și de stat nu pot fi antreprenori.
 2. Scrieți o cerere de înregistrare a IP-ului. Forma formularului, care se numește P21001, veți găsi la autoritatea de înregistrare sau la portalul serviciului fiscal regional. Aplicația este scrisă manual sau pe un computer.
 3. În cerere, indicați tipul de activitate propusă. Informațiile vor deveni baza pentru desfășurarea activităților legale. Rețineți că anumite activități intră sub incidența sistemului fiscal adecvat.
 4. Decideți asupra sistemului fiscal. În majoritatea cazurilor, întreprinzătorii individuali aleg o opțiune de impozitare simplificată. Este demn de remarcat faptul că această etapă este permisă să treacă la finalizarea înregistrării. Cu toate acestea, este mai bine să decideți cu privire la CH în procesul de aplicare.
 5. Contactați autoritatea fiscală regională și obțineți detaliile pentru a plăti pentru stat. taxe. Puteți să o plătiți la Sberbank și să atașați chitanța la aplicație. Includeți o copie a pașaportului și a codului de identificare în pachetul de documente. Când trimiteți, nu uitați să vă luați pașaportul cu dvs.
 6. Dați pachetul complet autorității fiscale. Pe parcursul a 5 zile, oficialii departamentului vor emite documentație și vor elibera un certificat și un extras din registru.
 7. După primire, va trebui să contactați fondul de pensii, să vă înregistrați și să aflați mărimea deducerii obligatorii. La sfârșitul procesului, puteți deschide un cont bancar și puteți începe o afacere.

Procesul de înregistrare a IP-urilor poate părea complicat. Cu toate acestea, realitatea este contrariul. Dacă nu există probleme cu legea, în mai puțin de o săptămână faceți-vă visul devenind un om de afaceri.

Revizuirea video a deschiderii IP-ului

Cum să deschidă cetățeanul străin în Rusia

Recent, un prieten din Kazahstan ma întrebat cum să deschid un antreprenor străin în Rusia. Voi descrie în detaliu procedura de înregistrare a străinilor ca antreprenori individuali pe teritoriul Federației Ruse. Pentru început, observ că orice străin are drepturi ca cetățenii țării.

Voi lista cerințele pentru cetățenii străini la deschiderea perioadei de anchetă.

 1. În timpul înregistrării unui străin în calitate de antreprenor, este necesar să se țină seama de legislația actuală privind înregistrarea antreprenorilor.
 2. Deoarece locul înregistrării antreprenorului este o înregistrare permanentă, străinii sunt înregistrați pe baza locului de ședere temporară. Informațiile sunt indicate în buletinul de identitate, sub formă de ștampilă.

Luați în considerare documentele pentru înregistrare.

 1. Cerere de înregistrare a IP.
 2. O copie a pașaportului străin. Original pentru a avea cu tine.
 3. Fotocopia certificatului de naștere. Este util să luați originalul.
 4. O copie a unui document care să permită șederea permanentă sau temporară în Rusia. Pe baza înregistrării se efectuează.
 5. Original și fotocopia documentului, care confirmă locul de domiciliu în Rusia.
 6. Primirea plății onorariilor pentru deschiderea antreprenoriatului individual.

Amintiți-vă că toată documentația pentru deschiderea unei afaceri, care este transmisă biroului fiscal, trebuie să fie în limba rusă. Dacă este necesar, traduceți și certificați cu un notar.

Cetățenii străini pot preda în mod independent pachetul serviciului fiscal. Dacă nu există o astfel de posibilitate, de exemplu, din motive de sănătate, solicitantul le poate trimite într-o scrisoare valoroasă, cu o listă atașată. Procedura de înregistrare durează 5 zile, ca în cazul cetățenilor ruși.

Dacă există o idee bună pentru organizarea afacerilor în țara noastră, o puteți implementa. Legislația actuală nu intervine.

Ce impozite plătesc PI

Să vorbim despre ce impozite plătește antreprenorul individual. În ultimul an, impozitele IE nu s-au schimbat prea mult. În consecință, regulile de plată au rămas aceleași. Conform legislației actuale, impozitarea întreprinzătorilor în Rusia se realizează în mai multe moduri:

 1. Taxă unică - UTII.
 2. Sistem simplificat - USN.
 3. Sistemul de brevete - PSN.
 4. Sistemul principal - OSN.

Fiecare dintre întreprinzătorii care lucrează pe teritoriul Federației Ruse își rezervă dreptul de a alege opțiunea de impozitare mai potrivită. Luați în considerare opțiunile în detaliu pentru a face cea mai bună alegere.

UTII

Sistemul de impozitare UTII funcționează din 2008. Până în 2014, unitățile teritoriale rusești care au adoptat sistemul ca impozit au aderat numai la acesta. În anul 2014, întreprinzătorii individuali puteau alege tipul de impozitare.

 1. Oferă plata unor taxe cu un venit estimat. Suma, ținând cont de toți factorii care furnizează venituri, este stabilită de două ori pe an. După aceea, un antreprenor individual plătește cincisprezece la sută din această sumă în fiecare lună.
 2. Principalul dezavantaj este că un antreprenor plătește redevențe în mod regulat. Nu contează dacă există venituri.
 3. Principalul avantaj constă în eliberarea omului de afaceri de alte taxe, ușurință de raportare și de interes scăzut.

PSN

Accesul la PSN are numai întreprinzători individuali. Oamenii de afaceri care utilizează această opțiune trebuie să înainteze o cerere corespunzătoare biroului fiscal cu 4 săptămâni înainte de primirea brevetului. La finalizarea înregistrării PSN mergeți la sistemul anterior este imposibil.

 1. Lucrul cu această opțiune de impozitare este posibil numai pe teritoriul brevetului. Pentru a lucra în alte regiuni se află în curs de reînnoire.
 2. Pentru entitățile rusești există diverse reguli de înregistrare, termeni de eliberare și termeni de valabilitate. Detalii pot fi găsite la biroul fiscal regional.
 3. Regula generală pentru Rusia este scutirea unui antreprenor de obligativitatea întocmirii unei declarații pentru termenul de brevet.
 4. Avantaje: nu este necesar să se utilizeze un registru de numerar, nu o raportare atât de strictă și o rată de impozitare de 6%.

USN

USN simplifică raportarea. Ca urmare, un antreprenor poate conduce singur, fără ajutorul unui contabil. În plus, sistemul fiscal simplificat scutește de impozitul pe proprietate și de valoarea adăugată.

Există două forme ale unui sistem simplificat: venit și profit. Prima opțiune implică plata a șase procente din venit. În acest caz, costurile investite în întreprindere nu sunt supuse luării în considerare.

A doua opțiune este mai loială pentru afacere, care asigură investiții constante. De îndată ce un om de afaceri transmite un raport inspectoratului fiscal, calculul se efectuează, în cadrul căruia se iau în considerare costurile investiției. Valoarea taxei este de 5-15% din venit.

Antreprenorii care îndeplinesc anumite condiții pot merge la acest sistem.

 1. Venitul anual nu depășește valoarea de 6 milioane de ruble.
 2. Numărul de angajați nu depășește 100 de persoane.

OCH

Pentru oamenii de afaceri OSN cel mai puțin profitabil. Dacă nu aplicați pentru una dintre opțiunile listate, va trebui să lucrați pe baza DOS.

 1. Dificil în raportare. Compania trebuie să fie un contabil.
 2. Cel de-al doilea dezavantaj sunt ratele ridicate ale dobânzii și multe taxe.

Ați învățat cum să deveniți antreprenor în Rusia și ce impozite să plătiți. Fiecare dintre aceste sisteme are dezavantaje și avantaje și determină ce taxe să plătească.

Am examinat în detaliu procedura de înregistrare a antreprenoriatului individual și am acordat atenție sistemului fiscal. Sincer sper că informațiile vor ajuta.

Dacă aveți o idee bună pentru afaceri, încercați să o implementați în țara dvs. Dacă nu lucrează acasă, vino în Rusia și încercați norocul aici. Poate că ești norocos și vei deveni milionar. Pentru noi întâlniri și afaceri profitabile!

Lasă Un Comentariu