Oțet de cidru de mere - Rețete de gătit pas cu pas

Oțetul de cidru de mere din casă este natural și foarte sănătos. Voi da câteva rețete de gătit cu propriile mâini.

Cum să gătești oțet de cidru de mere cu drojdie

INGREDIENTE:

 • apă fiartă - 1 litru
 • mere - 800 grame
 • miere - 200 de grame
 • pâine neagră - 40 de grame
 • drojdie - 20 de grame
 • zahăr - 100 de grame

Mod de preparare:

 1. Îndreptați cu grijă merele, tăiați părțile deteriorate și clătiți-le cu apă curată. După aceea, tăiați bine, mănâncă sau grătar.
 2. Masa rezultată este plasată într-un castron, se adaugă pâine neagră, apă, drojdie și miere. Se amestecă totul bine. Nu este necesar să se acopere vasul cu amestecul. În această stare, masa rezultată ar trebui să stea timp de zece zile. De câteva ori pe zi, vă recomandăm să amestecați.
 3. Mutați conținutul vasului într-o pungă de tifon și strângeți bine. Sucul care se transformă, se filtrează, se toarnă într-un castron cu gât larg și se adaugă zahăr. După o amestecare amănunțită, lăsați masa să fermenteze timp de 50 de zile.

Am notat că în timp, oțetul de cidru de mere va începe să se lumineze. Asta înseamnă că e gata. Am trecut-o prin tifon, apoi am îmbuteliat și plută. Acum poate fi folosit în rețete.

Video gătit acest oțet de cidru de mere la domiciliu

Îngrijirea aspectului și a corpului cu oțet de măr

Oțetul de mere a fost mult timp produsul meu preferat natural. Aceasta pentru că această substanță păstrează proprietățile benefice ale materiilor prime - mere.

 1. Păr. Folosesc oțet pentru a clăti părul. Face părul matasos și strălucitor, elimină fragilitatea și hrănește rădăcinile. Adăug o lingură de oțet într-o ceașcă de apă și clătește-mi părul după spălare.
 2. Dinți. Acest remediu natural excelent vă poate albi dinții și puteți elimina petele de pe ele. După ce mi-am periat dinții, mai întâi clătesc gura cu oțet și apoi cu apă curată.
 3. Pielea mâinilor. Dacă amestecați oțet de cidru de mere și ulei de măsline în cantități egale, veți obține un remediu care va ușura rugozitatea mâinii. Seara, înainte de culcare, îl freesc în pielea mâinilor mele. Apoi, purtați mănuși de pânză pentru noapte.
 4. Combaterea transpirației. Chiar și un deodorant medical de înaltă calitate nu este întotdeauna capabil să facă față transpirației excesive. Cu toate acestea, otetul de cidru de mere face acest lucru. Inițial du-te. După aceea, îmi șterg arborile cu un prosop umezit cu oțet diluat cu apă. Acest remediu ucide bacteriile care provoacă miros neplăcut și restabilește echilibrul acidității pielii.

Recuperarea și detoxifierea cu oțet de cidru de mere

Potrivit nutriționiștilor calificați, otetul de cidru de mere este extrem de eficient împotriva excesului de greutate. Cred că au dreptate. O lingură de oțet diluată într-o ceașcă de apă rece și luată zilnic pe stomacul gol. Fac asta dimineață.

Alimentația alimentară este un fenomen comun, lupta împotriva consecințelor uneori este foarte dificilă. Cu toate acestea, acest remediu natural va rezolva rapid problema. Pentru un litru de apă iau două linguri de produs. Se amestecă bine și se acceptă pe tot parcursul zilei.

Acesta este sfârșitul articolului meu. Acum știi rețetele pentru gătit otetul de cidru de mere, acasă, cum să o folosești pentru a-ți îngriji aspectul și cum ajută la îmbunătățirea corpului.

Toate sfaturile legate de utilizarea oțetului de cidru de mere în scopuri terapeutice și profilactice sunt date în scopuri informative. Înainte de a începe să utilizați oțet, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Vizionați videoclipul: Fabricarea otetului (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu