Cum să deveniți arheolog - plan pas cu pas

Bună ziua, dragi cititori! În acest articol vă voi spune cum să deveniți arheolog, să considerați meritele profesiei și să acordați atenție istoriei arheologiei.

Plan de acțiune pas cu pas

Arheologia este o specializare obținută la universitate în ultimul an al Facultății de Istorie.

 1. Pentru a stăpâni cu succes profesia, mai întâi dobândiți cunoștințe în chimie, istorie, fizică și geografie la școală.
 2. Obțineți cunoștințe speciale în domeniul antropologiei, geologiei, istoriei civilizațiilor și culturii.
 3. Puteți obține o profesie la universitate. Cu toate acestea, este necesar să se pregătească cu învățământul secundar specializat. Mai exact, va trebui să mergeți la colegiu, alegând specialitatea "Istorie".
 4. După absolvirea colegiului, continuați studiile la universitate. Specialitatea alege în legătură cu istoria.
 5. La începutul antrenamentului, deveniți membru al unui grup de căutare sau al unui club istoric. Aceasta va permite participarea la săpături și reconstrucții.
 6. Participă la conferințe arheologice pentru studenți și participă la proiecte internaționale de voluntariat realizate de comunitatea geografică rusă.

Acest articol nu se termină și așteaptă informații interesante. Dacă vreți cu adevărat să vă săturați, citiți mai departe.

Este posibil să devii un arheolog fără educație?

În această parte a articolului vom afla cum să devenim un arheolog fără educație și dacă este posibil. Să analizăm în detaliu profesia, să evaluăm avantajele și dezavantajele, semnificația socială.

Obținerea unei diplome de arheolog este posibilă numai după terminarea departamentului de istorie. Găsiți un loc de muncă în specialitate pot oamenii care au o educație superioară. Doar după facultate puteți conta pe o carieră în acest domeniu. Acestea sunt funcții executive și supervizare arheologică. Prin urmare, fără educație pentru a deveni un arheolog profesionist nu va funcționa.

Un arheolog este o persoană care studiază viața și cultura civilizațiilor antice din rămășițele activității vitale, care au supraviețuit până în prezent. Lucrarea principală este redusă la săpături, în timpul căreia el caută surse de cercetare.

Arheologia seamănă cu munca unui detectiv. Aceasta este o profesie creativă, deoarece implică utilizarea gândirii abstracte și a imaginației. Aceasta este singura modalitate de a recrea imaginea trecutului.

Arheologii lucrează cu particule de mozaic mare, și numai după ce au adunat-o complet, este posibilă rezolvarea ghicitoarei. În unele cazuri, este nevoie de ani. Cu toate acestea, dezvăluirea secretelor monumentelor arheologice merită.

Beneficiile arheologiei

 1. Semnificația socială. Arheologia este o știință importantă, dezvăluind secretele civilizațiilor antice, studiind cultura diferitelor epoci.
 2. Adesea în timpul muncii trebuie să coopereze cu alte ramuri științifice. Acest lucru simplifică analiza obiectelor, optimizează tehnicile de cercetare.
 3. Concluzie - activitatea arheologilor este solicitată în lume, deoarece multe civilizații și popoare nu au fost încă studiate complet.
 4. Lucrarea se reduce la căutarea monumentelor antice și a altor obiecte istorice. În unele cazuri, aceștia lucrează în muzee, unde monitorizează păstrarea obiectelor, introduc vizitatori la expoziții, organizează excursii și organizează expoziții interesante.
 5. Activitatea implică săpăturile într-o varietate de condiții climatice. Din acest motiv, fiecare specialist trebuie să aibă o pregătire fizică excelentă, o rezistență de invidiat, o sănătate bună și să nu sufere de alergii.
 6. Expedițiile arheologice sunt lungi. Prin urmare, un arheolog trebuie să fie echilibrat, calm și pregătit emoțional.

Informații despre video

Am creat o imagine de ansamblu. După cum puteți vedea, această profesie este atât interesantă, cât și dificilă. În ceea ce privește răspunsul la întrebare, voi spune un lucru - fără educație, nu poți deveni arheolog.

Ce este necesar

Un arheolog este un istoric care studiază cultura și viața oamenilor care au trăit pe această planetă în cele mai vechi timpuri.

 1. Cunoașterea istoriei erei care explorează. De asemenea, va necesita cunoștințe în domenii legate de arheologie. Vorbim despre paleografie, restaurare științifică, cronologie istorică și geografie.
 2. Trebuie studiate discipline care nu au nimic de-a face cu arheologia. Lista disciplinelor este reprezentată de fizică, texologie, etnografie, statistică, antropologie și numismatică.
 3. Este necesar să stăpânești abilitățile unui topograf și unui inspector. Dacă intenționați să lucrați într-o zonă montană sau sub apă, abilitățile de scufundări și alpinism sunt sigur că vor veni la îndemână.
 4. Merită pregătit nu numai pentru turismul constant și pentru a lucra cu o spatulă și o pensulă. Arheologii petrec mult timp în laboratoare, studiind descoperirile.

Pentru a deveni un adevărat arheolog, trebuie să muncești din greu. Și nu este un accident. Sarcina principală este de a crea o imagine a trecutului pe baza fragmentelor găsite. Și precizia imaginii depinde de nivelul cunoștințelor de specialitate.

Găsit o bucată de feluri de mâncare nu va spune nimic. Trebuie să fie studiată în laborator, clasificată, restaurată. Arheologii nu fac fantezie. Ele confirmă concluziile cu dovezi incontestabile.

Arheologi din Rusia

Profesia este foarte interesantă, însă necesită o cunoaștere largă a istoriei, un studiu aprofundat al disciplinelor auxiliare și o pregătire fizică excelentă.

Cum să devii arheolog în Rusia? Răspunsul la întrebare se așteaptă mai jos. În primul rând, înțelegeți că va trebui să lucrați în condiții dificile. Înainte de a merge la universitate, asigurați-vă că nu există contraindicații medicale.

Lista cerințelor pentru arheolog

 1. sănătate. Asigurați-vă că nu există boli care să interfereze cu profesia. Nu ar trebui să existe boli de inimă, tulburări ale auzului, convulsii și hipertensiune arterială. Un obstacol imens în atingerea obiectivului sunt: ​​hemoroizii, boli de piele, diabet, boli ale organelor digestive, boli infecțioase.
 2. în funcție de. Persoanele care suferă de dependență de alcool și droguri, de a lucra ca arheologi nu sunt destinate. Băuturile tari, țigările și medicamentele trebuie să fie abandonate și să conducă un stil de viață sănătos.
 3. formare. Arheologia este o specializare obținută la universitate în ultimul an al departamentului de istorie. Calea către profesia dvs. preferată poate începe de la colegiu, înscriindu-se în specialitatea "Istorie". Dacă intrați în universitate imediat după școală, acordați atenție studiului de geografie, istorie, chimie și fizică. Aceste discipline vor fi la îndemână.
 4. competențe. Învață să desenezi și să faci fotografii profesionale. Aceste abilități vor face munca mai confortabilă.

Obținerea unei educații este ușoară, dar munca este mai dificilă. Sper că postul va ajuta util.

Fiind angajați în arheologie, veți vizita diferite părți ale planetei, veți vedea multe lucruri interesante și veți obține o mulțime de emoții plăcute. Adevărat, amintiți-vă că munca este de asemenea periculoasă. Dacă nu vă plac sporturile extreme, încercați să vă aflați într-un alt domeniu de activitate. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: Anonymous Movie - The L33t (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu