Cum de a coase perdele face-o tu acasă

În articol vă voi spune cum să coaseți perdele cu propriile mâini. Sper că experiența mea în confecționarea perdelelor, pe care am salvat-o de mai mulți ani, va fi utilă. Tricotajele realizate manual vor fi mândria dvs. Înainte.

Cusut perdele pentru sala

Perdelele arată excelent în cameră și îndeplinesc funcții importante, de exemplu, protejează camera de razele soarelui.

Atunci când alegeți o opțiune, acordați atenție dimensiunii, culorii, texturii materialului și stilului interior al camerei. Magazine oferă o selecție fină de culori, texturi și tipuri în textile.

Coaseți perdele cu propriile mâini, pur și simplu având o mașină de cusut și modele precise.

MATERIALE:

 • mașină de cusut
 • țesături și fire
 • foarfece,
 • ace și ace,
 • panglica,
 • riglă sau bandă.

de cusut:

 1. Măsoară înălțimea perdelelor. După măsurători, tăiați exact materialul. În acest caz, încerc să nu mă grăbesc, deoarece chiar și cea mai mică eroare va duce la perdele curbate sau scurte.
 2. Pe margini ale materialului fac coturi și fix cu știfturi. Încerc să determin ce tip de capete ale perdelelor. Cel mai adesea folosesc panglici largi de cortină.
 3. Reglați mașina de cusut. Procesele de croire a perdelelor pe mașină oferă cunoștințe despre dispozitivul de cusut și caracteristicile tehnologice ale materialului.
 4. Ridicați un fir adecvat în grosime. Încerc să regrez corect tensiunea firelor și să reglez piciorușul presor. O atenție deosebită este acordată înființării pitch-ului liniei.
 5. Cel mai adesea, suplimentez designul cu lambrequins. Folosesc benzi de țesătură sau draperii. Aceste elemente vor completa tipul de produse, vor ascunde banda de montare și streașina.

Dacă pentru prima oară nu se realizează o adevărată capodoperă, nu vă descurajați. Cu fiecare încercare ulterioară de a crește nivelul de calificare.

Coaseți perdele pentru dormitor

Orice gospodină va putea să facă perdele pentru dormitor, tot ce ai nevoie este un set de instrumente și o mică imaginație. Și în câteva ore dormitorul va fi transformat într-un loc confortabil și cald.

Principalul lucru este să alegeți materialul, să selectați câteva ore și să lucrați. Urmând instrucțiunile, creați o adevărată capodoperă tricotată.

MATERIALE:

 • pânză
 • mașină de cusut
 • fier,
 • foarfece,
 • ace,
 • centimetru,
 • stick mic.

de cusut:

 1. Cu ajutorul unui centimetru, măsoară lungimea de la clipuri la podea și scriu valoarea rezultată pe o bucată de hârtie. Înregistrarea va constitui baza pentru calcularea lungimii materialului.
 2. Pentru perdele, am pre-cumpara un material perdea de 1,5 metri lățime în magazin. Eu iau țesătură cu un stoc. Pentru a face acest lucru, adăugați la măsurare aproximativ 0,5 metri. Nu recomand să cumpărați materiale în spate.
 3. Tăierea țesăturii. Cu un centimetru măsurați lungimea. Apoi, folosind un baston drept, trageți o linie tăiată. Marcajele se aplică țesăturii cu săpun sau cretă. Tăiați cu atenție materialul de pe linie.
 4. Procesez marginile. Pornesc fierul și dau căldură. Am coborât marginea de sus a pânzei de un metru și o călgheam în mod corespunzător. În mod similar, călcarea fundului.
 5. Timpul de coasere. Pe laturi fac coturi și fix cu ace. Apoi scrobește din toate părțile.
 6. Rămâne să atârniți noi draperii cusute cu propriile mâini pe streașini.

Corect corect

Coaserea cortinei pentru bucătărie

Dacă doriți să învățați cum să coaseți perdele pentru bucătărie, atunci doriți să aduceți în interiorul apartamentului o parte din propria viziune a frumuseții și o felie de individualitate. Dacă combinați perdele lucrate manual cu tulul spălat, ferestrele vor arăta superb.

Amintiți-vă, dacă există o masă lângă fereastra pe care se află aparatele de uz casnic, un ceainic sau un cuptor cu microunde, faceți perdele scurte.

MATERIALE:

 • pânză
 • ac
 • foarfece,
 • fir
 • mașină de cusut
 • line.

de cusut:

 1. Mai întâi de toate, măsoară fereastra. Ca rezultat, devine cunoscută cât de mult este necesar materialul.
 2. În majoritatea cazurilor, materialul este neuniform, așa că l-am pus pe masă și, folosind-l ca șablon, l-aș aranja cu grijă.
 3. Din un unghi plat, măsoară lungimea necesară și pun un marcaj. Pentru a procesa marginea, am două ori în direcția opusă.
 4. Marginea inferioară este în mod necesar podgibayu. Îndoiți-vă puțin mai mult. Asigurați-vă că tăiați și marginile laterale. În acest caz, materialul nu va funcționa.
 5. Blocul rezultat a fost atent călit și intermitent. Partea inferioară a pânzei scade puțin. În acest caz, perdelele vor fi atârnate exact.
 6. Dacă materialul este subțire, în tivul inferior într-un material plastic sau într-o bandă de țesături mai densă. După asta, am cusut în jurul perimetrului pentru a alinia complet cusăturile. Procesez marginea superioară pe același principiu.
 7. Rămâne să coasă panglica. Am atașat-o la perdea din partea greșită și se fixează cu știfturi. Am tăiat panglica și am tăiat excesul cu foarfece.
 8. Iau capetele șireturilor, strângeți cu atenție și legați. Nodurile legate ascunse din interior. Eu fac același lucru pe partea din spate. Draperia gata.
 9. Coaseți panglica pe perdea și fixați buclele pe cârlige. Blinda este complet gata.

Cum sa faci draperii

Dacă doriți, adăugați accesorii sau decorațiuni pentru a crea un produs unic care aduce bucătărie frumusețe și confort.

Cusam perdele de ochi

Perdelele de pe garnituri au multe avantaje - fixare atentă, alunecare silențioasă și chiar îndoire, iar inelele metalice acționează ca o decorație deosebită și fac perdelele mai luxoase.

Coaserea cusăturilor pe garnituri este foarte dureroasă și durează mult. Cu toate acestea, rezultatul va plăti eforturile.

MATERIALE:

 • pânză
 • pini și fire
 • curea de bandă
 • ochet,
 • foarfece,
 • fier,
 • mașină de cusut.

Pentru a obține pliuri frumoase, cumpăr perdele largi. În mod ideal, lățimea perdelelor văduvei depășește lățimea ferestrei. Lungimea trebuie să fie ușor deasupra streașinilor.

Eu folosesc un număr par de inele. În acest caz, muchiile se îndoaie spre perete. Observ că am modificat adâncimea faldurilor prin mărirea sau micșorarea distanței dintre garnituri.

de cusut:

 1. Mai întâi de toate pregătesc manșeta. Am luat o bucată de țesătură de 30 cm lățime și marchez mijlocul.
 2. Am atașat o bandă crăpată la linia destinată și o lipesc cu ajutorul unui fier încălzit.
 3. Pe partea laterală a benzii, mănânc alocația pentru cusătură. Fierul al doilea stoc, care este pe partea din față.
 4. Am înșfăcat capătul manșetei.
 5. Eu răsucesc părțile laterale ale manșetei și pun cortina înăuntru. Ținând seama de faptul că marginea lipită este lăsată afară. Plasarea liniei.
 6. Înainte de a instala ochelarii pe cortină, am șterge inelele pentru inele. Distanța dintre grommet este de aproximativ 8 cm.
 7. Tăiați câteva găuri de la linia marcată.
 8. Am atașat grommetrele și închid partea superioară la un clic mic.
 9. Ca urmare, am perdele inteligente. Am atârnat pe cornișorul secțiunii circulare.

Perdele pentru a da

Unii oameni petrec vacanța de Anul Nou pe mare, alții merg într-o călătorie în străinătate, iar al treilea este o excursie în țară. Dacă sunteți un fan al cabane de vacanță, asigurați-vă că interiorul unei case de țară este confortabil și confortabil.

Acest lucru nu înseamnă că este necesară renovarea și forțarea camerei cu aparate și mobilier. Pentru a face cabana confortabil, să acorde o atenție la lucrurile mici, inclusiv perdele.

MATERIALE:

 • pânză
 • bandă
 • foarfece,
 • mașină de cusut
 • ace și ace.

de cusut:

 1. Aplic materialul pe fereastră pentru a găsi lungimea optimă a perdelelor. La valoarea obținută, adaug aproximativ 20 de centimetri, care vor fi necesare pentru cusături și dispozitive de fixare.
 2. Măsoară lățimea ferestrei. Am tăiat materialul astfel încât acesta să fie de două ori mai larg decât deschiderea ferestrei.
 3. Am tăiat materialul pe podea sau pe masă. Blocul rezultat este pliat de două ori pe lățime și tăiat cu grijă în două părți. Rezultatul este două perdele cabana.
 4. Țesătura nu este suprapusă. Pe trei laturi, cu excepția vârfului, fac coturi mici și le fixez cu pini. Mai târziu, va exista o linie de mașină.
 5. În partea superioară, lăsați un material liber. Marchez această zonă pe piesa de lucru cu știfturi. Va trebui să ascundă panglica sau cornișa.
 6. Cusătură toate semnele de pe o mașină de scris. Ca rezultat, cusăturile sunt obținute de-a lungul marginii materialului, iar materialul obține un aspect fin și frumos.
 7. Revenind la materialul liber din partea de sus. Am îndoit materialul în jumătate pentru a face un strat dublu de material. Chiar și pentru cusatura, fixez materialul cu știfturi și numai după aceea folosesc o mașină de scris.
 8. Ramane sa facem sirurile de caractere. Perdelele pot fi mutate și împinse deschise sau legate prin intermediul unor panglici. În ultimul caz, efectul este mai interesant.
 9. Pentru corzi folosesc materialul din care cus, ti perdele. Puteți utiliza o țesătură cu textura și culoarea diferită.

Perdelele de vară sunt pregătite. Rămâne să vă agățați de streașină și să vă bucurați de frumusețea lor.

La domiciliu, coase perdele pentru dormitor, bucatarie sau sala nu este dificil. Sarpantele fabricate manual au multe avantaje, este mai bine sa incalzi interiorul camerei decat omologii din fabrici.

Mult noroc și văd curând!

Vizionați videoclipul: NastyaLyuba confectii textile perdele draperii lenjerii (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu