Cum să faceți injecții intramusculare pentru dumneavoastră, pentru copii și animale

În articol vă voi spune cum să faceți injecții în fese ale adulților și copiilor, să faceți clasificarea, să împărtășiți câteva sfaturi eficiente și recomandări utile.

Plan detaliat de injecții în fese

Efectuarea unei fotografii pentru prima dată nu este ușoară. E nevoie de curaj și hotărâre. Medicii rareori prescriu injecții intramusculare multiple la pacienți. Fără îndoială, clinica nu lovește. Doar o cale de ieșire - de a încredința sarcina unei persoane apropiate.

Vă voi spune cum să faceți injecții în fesă, astfel încât sistemul nervos al pacientului să primească daune minime. Principalul lucru este atenția și răbdarea.

 1. Cereți pacientului să se relaxeze și să-și relaxeze mușchii gluteali. În caz contrar, durerea nu poate fi evitată.
 2. Determinați punctul de introducere al acului. Împărțiți fesa în 4 zone și faceți o lovitură în partea superioară superioară.
 3. Pentru a procesa locul ales cu un tampon de bumbac înmuiat în soluție de alcool.
 4. În partea de sus a fiolei care conține medicamentul, se taie cu un fișier și se rupe vârful.
 5. Puneți medicamentul într-o seringă, apoi întoarceți acul și bateți ușor pe bază. Aerul se va ridica și apoi îl va îndepărta prin apăsarea ușoară a pistonului.
 6. Introduceți acul brusc și perpendicular pentru a reduce durerea. Pentru a evita intrarea în vasul de sânge, trageți puțin acul.
 7. Agentul terapeutic este administrat încet și fără probleme.
 8. Scoateți acul trebuie să fie puternic în unghi drept. După locul de injectare, apăsați cu un tampon cu alcool. La sfârșitul procedurii, pacientul trebuie să se așeze pentru o perioadă de timp pentru a dizolva medicamentul.

Cum să vă injectați

În mod tradițional, injectarea este efectuată de o altă persoană. Dar unii încearcă să procedeze singuri.

Trebuie să aveți grijă să efectuați injecția în condiții sanitare. În caz contrar, puteți infecție. Nu e de mirare că multe injecții merg la spital, unde se menține curățenia. În cazul în care acul devine praf, care în orice apartament nu este mic, probabilitatea de infecție este mare.

Autoinjectare în fese

 1. Se va cere un flacon de medicamente, alcool, un tampon de bumbac, o seringă.
 2. Expuneți fese și împărțiți vizual în 4 părți. O injecție este introdusă în partea superioară stângă a feselor.
 3. Incizuiți fiola și rupeți partea superioară. Scoateți seringa din ambalaj, scoateți capacul, introduceți acul în fiolă și luați medicamentul.
 4. Asigurați-vă că eliberați aerul din seringă.
 5. Îmbogățit în balsam de alcool din vată de bumbac pentru a șterge fesele.
 6. Luați o seringă și lipiți un ac într-un unghi drept la 70% din lungimea sa.
 7. Rămâne să introduceți lent medicamentul, scoateți acul și atașați bumbacul de alcool.

Autoinjectarea în vena

O astfel de injecție necesită experiență și pricepere. Dacă este făcută incorect, va apărea o vânătă pe braț, iar locul de injectare va afecta foarte mult. Dacă nu eliberați aerul, o astfel de injecție va fi periculoasă.

 1. Pregătiți o seringă, un tampon de bumbac, o fiolă cu medicament, alcool, o centură sau un turniet.
 2. De îndată ce au luat medicamentul în seringă, este necesar să trageți brațul peste biceps cu un turnietă.
 3. Puneți pumnul puțin și atingeți-vă mâna pentru a găsi cea mai mare venă. Este bine să o ștergeți cu alcool.
 4. Luați o seringă și încercați. Vena nu este doar străpunsă, ci și un pic de acul în ea.
 5. După lovirea venelor, slăbiți constricția și injectați încet medicamentul.
 6. La sfârșitul procedurii, aplicați un tampon cu alcool la locul injectării, retrageți cu grijă acul, îndoiți brațul la articulația cotului, fixați vata de bumbac și așteptați puțin.

În unele cazuri, injecțiile se fac în umăr, înghinături și chiar în stomac.

Cum se injectează copiilor

Uneori, tratamentul unui copil implică administrarea intramusculară a medicamentelor terapeutice. Vă recomand să contactați o asistentă medicală profesionistă.

Dacă lipsește abilitatea de a invita un medic calificat, capacitatea de a face injecții va fi utilă.

Dacă medicul a prescris o injecție pentru descendenți, trebuie să mergeți la farmacie și să obțineți tot ce aveți nevoie. Lista de lucruri include:

 • preparare
 • vată de vată
 • Seringă de unică folosință
 • alcool medicinal

pregătire

 1. Tratați mâinile cu săpun sau dezinfectant.
 2. Intrări intramusculare făcute în fund. Pentru a determina locația injecției, împărțiți fesa copilului în 4 segmente. Injecție de făcut în partea exterioară superioară.
 3. Mențineți mișcările de încredere și liniștiți Usurinta intrarii acului depinde de aceasta.
 4. Dacă medicamentul este lichid, deschideți fiola, despachetați seringa, atașați acul și luați medicamentul. În cazul în care medicamentul este pulverizat, se amestecă în prealabil cu apă.
 5. Scoateți bule de aer din seringă. Agitați seringa și apăsați ușor pistonul. Dacă apare o picătură de medicament la capătul acului, scoateți-l cu un tampon.

Tehnica de injectare

 1. Tăiați ușor fesa. Masaj cu mâini calde, fără a tensiona mușchii masaji.
 2. Locul de injectare este sigur de a șterge cu tampon de bumbac de alcool.
 3. Mâna stângă pentru a colecta pielea feselor într-un mic pliu.
 4. Cu o mișcare ascuțită, introduceți acul într-un unghi drept. 75% din ac trebuie să intre în fese.
 5. Folosind degetul mare, apăsați pistonul și injectați lent medicamentul.
 6. Atașați un tampon cu alcool la punctul de intrare al acului, scoateți-l rapid și acoperiți puncția rezultată cu un tampon.

Sfaturi utile privind introducerea injecțiilor intramuscular

În cele mai multe cazuri, oamenii sunt interesați de locul unde se administrează injecții. Intrările intramusculare se fac în fese. Uneori medicamentul este injectat în mușchii din față.

Este important ca pacientul să se întindă, astfel încât mușchii să se relaxeze și acul să penetreze fără durere. Muschii sunt reduse, acul se poate rupe sau se poate îndoi.

 1. Spălați-vă bine mâinile.
 2. Agitați fiola, bateți vârful și ștergeți cu un tampon cu alcool.
 3. Există un fișier de unghii în fiecare fiolă de raci. Utilizați-l pentru a tăia gâtul fiolei într-un cerc și, ușor de presat, spargeți capătul.
 4. Luați o seringă, atașați un ac, scoateți capacul de protecție și luați medicamente.
 5. Țineți seringa pe verticală cu acul spre partea de sus. Pentru ca bulele de aer să se ridice, ciocănați cu seringa cu unghie. Apăsați ușor pistonul până când apare o picătură de medicament la capătul acului.
 6. Injecție de proces cu alcool.
 7. Pentru ca pacientul să nu simtă durere când se introduce un ac, pielea la punctul de injectare trebuie să fie ușor întinsă.
 8. Se recomandă introducerea acului într-o mișcare sigură aproape de sol.
 9. Odată cu introducerea de droguri nu se grăbesc.
 10. Scoateți acul și apăsați balsamul de alcool pe locul injectării.

Cum sa faci o lovitura de pisica la greaban si intramuscular

Dacă pisica sau pisica domestice este bolnavă pentru o intervenție rapidă, ajutați injecțiile la greabăn sau coapse. Metoda descrisă mai jos este de asemenea potrivită pentru câini.

Sfaturi utile

 1. Trebuie să te descurci cu frica ta. Pisica va simți cu ușurință nervozitate. Dacă sunteți concentrat și calm, animalul se va calma, de asemenea.
 2. În cele mai multe cazuri, pisicile sunt prescrise intramuscular sau injecții în greabăn. În primul caz, injecția se face în partea din spate a coapsei, în al doilea - în pliul la greabăn.
 3. Este mai convenabil să procedați împreună. O persoană ar trebui să țină pisica și să încerce să o calmeze, iar a doua să prindă.
 4. Este mai bine să spui cu o seringă de insulină, deoarece are un ac ascuțit și subțire. Încă o dată, nu sperie pisica, umpleți seringa în prealabil.

Injecții subcutanate la greabăn

Discutați despre o injecție subcutanată. Dacă ați pregătit în avans, ați umplut seringa, ați explodat aerul, ați fost convins de dozajul corect, puteți începe să căutați un loc pentru injecție.

 1. Tamponul din bumbac se înmoaie într-o soluție de alcool și se șterge locul de injectare.
 2. Luați pliul de piele la greabăn, trageți ușor, ștergeți cu o soluție de alcool și introduceți acul. Poți intra în drog.
 3. Trebuie să aveți grijă să nu vă grăbiți. Numai în acest caz, nu veți străpunge greabanul și animalul nu va primi durere.

Intrări intramusculare

Injectarea intramusculară este mai dificilă. În caz de eroare, puteți obține un ac în os.

 1. Simti bine musculatura coapsei. Înfășurați-vă mâna, simțiți că părea să fie separată de os. Introduceți acul în acest mușchi special.
 2. Adâncimea de introducere a unu și jumătate de centimetru. Animalul trebuie ținut, deoarece injecția intramusculară este foarte dureroasă.

Articolul sa încheiat. Când injectați, asigurați-vă că mențineți igiena și folosiți numai seringi noi. După injectare, aruncați-le cu ace și nu reutilizați. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

Vizionați videoclipul: Pet Nose Doctor - Android Gameplay HD (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu