Cum să ștergeți petele de vin roșu din haine și covoare

Adesea, după ce ați vizitat prieteni sau primiți oaspeți, există pete de pe vin pe haine, mobilier și covoare. Nu este ușor să le eliminați și multe gospodine sunt interesate de spălarea corectă a vinului astfel încât să nu mai rămână urme.

Scapa de vin pe haine albe

Vinul roșu este util cu utilizare moderată. Uneori, în cursul unei băuturi minunate, oamenii o împrăștie adesea pe hainele lor. Ca urmare, rămâne o poluare neplăcută.

Locurile sunt formate din penetrarea pigmenților de antocianină în țesut, care sunt responsabile pentru culoarea roșie. Îndepărtează contaminanții din pigmenții solubili. Amoniac eficient, peroxid de hidrogen, oțet, acid citric, alcool etilic.

Îndepărtați petele de vin roșu cu haine albe, puteți utiliza remediile folk disponibile.

Lupta pete proaspete

 1. Dacă pe cămașa albă apare o pată roșie, umpleți-o imediat cu o vodcă caldă sau un vin alb.
 2. Locul contaminat este acoperit cu un strat gros de sare în mai multe abordări. Umiditatea roșie este absorbită de sare, iar compușii de sodiu împiedică pigmenții să se scufunde în țesătură. Rămâne să turnați apă fiartă deasupra suprafeței.
 3. Strângeți sucul de lămâie în locul de scurgere, apoi colectați lichidul cu un șervețel de hârtie.
 4. Domestos. La câteva minute după aplicarea materialului, clătiți bine hainele.
 5. Amoniacul. Îndepărtați un tampon în amoniac și ștergeți zona acoperită cu vin.

Indiferent de metodele enumerate, amintiți-vă că, după aplicarea hainelor, trebuie să le spălați bine. Dacă materialul permite, aplicați înălbitor.

Pete vechi

Poluarea care este mai mult de șase ore. Este greu de îndepărtat. Ce să spun despre pete de vin, până la un an.

 1. Soluție concentrată de acid citric. Aplicați soluția în zona colorată, clătiți cu apă în câteva minute.
 2. Domestos. Potrivit pentru produse chimice durabile, agresive, țesături.
 3. Dacă vă amintiți cursul de chimie școlară, utilizați săruri de sodiu. Umpleți locul înmuiat cu vin, stropiți cu hidrosulfat de sodiu, după un timp îndepărtați pulberea cu peroxid de hidrogen. Apoi spălați cârpa cu o soluție de oțet.
 4. Un remediu vechi a spus bunicii. Se amestecă gălbenușul de pui cu glicerină în proporții egale și se aplică amestecul pe pete. După 30 de minute, clătiți materialul cu apă și rulați în pudră.

Dacă remediile folclorice nu sunt la îndemână, mergeți la magazin și cumpărați un produs de îndepărtare a petelor. Aceste metode sunt potrivite pentru îmbrăcăminte din bumbac și in. Sintetice, lână și țesături delicate sunt cel mai bine aduse la curățare uscată.

Vin pe blugi

Uneori, în timpul unei sărbători zgomotoase, în natură, cu prietenii sau într-o cafenea pentru o conversație, apar pete pe haine care sunt extrem de greu de spălat. Toată lumea știe sucul din fructe de padure, grăsimea și vinul se spală tare. Îmbrăcămintea care suferă cel mai mult este blugi.

Îndepărtarea de pete și spălarea intensivă vor determina decolorarea sau deformarea blugi. Vă voi spune cum să spălați vinul de la blugi fără a vă deteriora.

Este dificil să scapi de vin, pentru că aproape nu se dă la spălarea mașinii. Plan de acțiune:

Nu renunța la curățarea blugi vopsite de vin. În caz contrar, pentru a salva produsul singur nu va funcționa și va trebui să utilizeze serviciile de curățătorie chimică.

 1. Sucul de lămâie pentru a elimina vinul de la blugi nu poate fi folosit. În locul poluării, țesătura va străluci. Excepție - produse de nuanțe albe și ușoare.
 2. Îndepărtează vinul proaspăt de la spălarea mâinilor, testată în timp, în apă caldă, cu pulbere de spălare de înaltă calitate.

Recomandări video

Spalam vinul din covor - 4 tehnici

A răsturnat un pahar de vin roșu? Covor murdar? Nu vă faceți griji! Acest lucru se poate întâmpla oricui. Dacă umbra burgundă a băuturii roșii pe covor nu se potrivește cu perdelele, vă voi spune cum să spălați vinul de pe covor cu ajutorul produselor din dulapul de bucătărie.

Voi da patru tehnici dovedite.

Metoda numărul 1 - oțet de masă

Prima metodă implică utilizarea oțetului.

 1. Scoateți vinul de pe covor cu un prosop de hârtie sau un prosop de hârtie. Nu frecați temeinic sau nu introduceți pigmenți adânc în produs.
 2. Adunați cu un șervețel de la margine la centru. Deci, poluarea nu va crește.
 3. Dacă nu se găsește nici o pânză sau un prosop de hârtie, presați puțină sare pe locul murdar. Când sarea se înmoaie în vin, colectați-o cu un aspirator.
 4. Faceți o soluție de curățare. Într-un castron mic, turnați două cupe de apă caldă, adăugați oțet și detergent la o lingură. Se amestecă. Îndepărtați pata cu o cârpă curată, umezită cu soluție. După aceea, folosiți o cârpă uscată. Repetați procedura de mai multe ori. La sfârșit, clătiți cu apă rece și uscați cu o cârpă.

Metoda numărul 2 - săpun și peroxid

Dacă prima tehnică nu se potrivește, atenție la a doua metodă - utilizarea de săpun și peroxid de hidrogen.

 1. Faceți o soluție din peroxid de hidrogen și săpun obișnuit. Cantitatea depinde de mărimea contaminării. Amestecul rezultat se recomandă să se pună imediat pe covor într-un loc neclar. Asigurați-vă că vopseaua nu este deteriorată.
 2. Îndepărtați zona murdară cu o cârpă curată. Nu recomand frecarea, altfel mărimea poluării va crește.
 3. Într-o găleată de apă rece, adăugați puțin săpun și pulverizați o pată. Mai bine folosiți o sticlă de pulverizare. Apoi repetați cu o cârpă curată.
 4. Ștergeți cu apă caldă. Dacă urme de vin au dispărut, scoateți restul de săpun cu o cârpă curată. Acoperiți locul tratat cu un prosop de hârtie curat și apăsați-l cu ceva. După 2 ore, scoateți prosopul și aspirați covorul.

Metoda numărul 3 - bicarbonat de sodiu

Dacă nu s-a găsit peroxidul de hidrogen, iar oțetul sa încheiat brusc, soda de copt va veni la salvare.

 1. Îndepărtați covorul murdar cu un prosop de hârtie sau cu cârpă curată. Colectați cât mai multe vinuri posibil.
 2. Puneți puțină apă pe murdărie. Folosiți numai cârpe curate.
 3. Se toarnă trei porții de apă într-un recipient mic și se adaugă o porție de sodă. Răspândiți amestecul pe pete și lăsați-l să se usuce.
 4. După uscare, covorul este aspirat. Dacă după procedură există puțină poluare, curățatul de covor obișnuit se va descurca cu ea.

Metoda numărul 4 - sare

 1. Murdăria diluată cu vin alb sau apă curată.
 2. Ștergeți cu un burete umed pentru a îndepărta stratul superior de vin și diluați ușor. Nu apăsați buretele strâns pe covor. Ștergerea absolut interzisă.
 3. Adăugați sare în zona tratată. Când este înmuiat, adăugați mai multă sare.
 4. După aproximativ 8 ore, colectați sarea cu un aspirator. Urmele de vin ar trebui să dispară.

Am furnizat o armă formidabilă pentru a combate petele de pe covor. Dacă metodele ajută, asigurați-vă că le-ați spus prietenilor lor.

Dacă vine Anul Nou și planificați un eveniment mare la domiciliu, este mai bine să renunțați la concursurile de vin de Anul Nou. În caz contrar, consecințele neplăcute asupra covorului nu pot fi evitate.

Metodele descrise mă ajută mereu, iar în fiecare cameră există numai covoare curate. Sper sincer că veți avea la fel. Mult noroc și văd curând!

Vizionați videoclipul: Cum le îndepărtați? Pete de vin roșu, cafea, ulei pe haine? :O (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu