Cum de a alege o șurubelniță cu șurub, cu un perforator

Principalul instrument al țăranului era în orice moment o lopată. Printre sculele electrice de uz casnic partea superioară a conducerii aparține burghiului. Să vorbim cât de bine să alegeți un burghiu pentru casă.

Pregătire obișnuită

Clasa instrumentelor de foraj convenționale coboară în istorie. Produsul se numește o șurubelniță de găurit - găuriște găuri și înfășoară șuruburi.

 1. Unele modele au un regulator de forță care este aplicat pentru a activa clichetul.
 2. Opțiunile avansate pot schimba viteza de rotație, în funcție de forța de presiune a declanșatorului. Costul în majoritatea cazurilor nu depășește 65 USD.
 3. Contrar funcțiilor enumerate, nu recomand să-l cumpăr. Un astfel de instrument pentru a face o gaură în peretele din beton este extrem de problematic.

Ciocan de foraj

Exercițiul de impact are un mandrină în care puteți instala orice burghiu. În proiectare este prevăzut un excentric, determinând vibrația burghiului.

 1. Comutator de moduri. Primul mod este normal, al doilea este șoc.
 2. Costul începe de la 90 de dolari.
 3. Impact drill - mijlocul de aur între șurubelniță și burghiul cu ciocan. Dacă trebuie să te lupți cu beton de înaltă calitate, cumperi un pumn.

burghiu

Puncherul este o forță mare, puternică și universală.

 1. În plus față de un pumn de greutate decentă are un cost ridicat. O achiziție va costa cel puțin 120 USD. Modelele de calitate costă de la 200 $.
 2. Un burghier cu ciocan profesionist va înlocui chiar și un ciocan. Crede-mă, veți aprecia atunci când trebuie să puneți cablajul sau să îndepărtați acoperirea veche a peretelui.
 3. În modelul de impact, un excentric este responsabil pentru mișcările viitoare ale cartușului. În punch - compresor electric.

În timpul selecției, să nu fi ghidat de preț, ci de sarcinile care trebuie rezolvate. Nu merită să economisiți la cumpărarea unui instrument, altfel va trebui să plătiți mai repede pentru reparații.

Alegerea unei șurubelnițe

Șurubelniță de găurit - un instrument comun care este utilizat pe scară largă în construcții și în viața de zi cu zi.

Înainte de a cumpăra, determinați sarcinile pentru care intenționați să o utilizați. Parametrii și criteriile de selecție depind de sarcini.

 1. Capacitatea bateriei. Parametrul determină puterea. Cu cât este mai mare tensiunea, cu atât este mai mare greutatea bateriei. Pentru gospodărie potrivită dispozitiv de 12 volți. În caz contrar, luați modelul de 36 de volți.
 2. Frecvența de rotație. Modul de funcționare depinde de parametru. Modul lent găurește găuri mari, viteza mare este potrivită pentru găuri mici.
 3. Cuplu. Parametrul determină rezistența care trebuie depășită.
 4. cartuș. Pentru casa se va apropia cartușul cu o cuplare. Pentru sarcini mai complexe, luați un produs cu două cuple.
 5. Reglarea ambreiajului. Instalează cuplul, protejează duzele de eșecul prematur.

Baterii reîncărcabile

 1. Litiu-ion. Scumpe. Capacitate mare, greutate redusă, lipsă de încărcare de memorie, descărcare automată scăzută.
 2. Nichel hidrură metalică. Ecologic. Descărcați rapid.
 3. Nichel cadmiuCele mai ieftine. Lucrați în mod normal la temperaturi scăzute. Nu este groaznic să descărcați un curent mare.
 4. încărcător. Un încărcător vechi îl încarcă în 4 ore. Opțiunile profesionale se descurcă într-o oră.

Alegerea burghiului drept cu ciocanul

Caracteristica principală a perforatorului este principiul de funcționare. În plus față de mișcările de rotație, mecanismul efectuează curse în față. Dispozitivul găsește găuri în material solid.

Tip de alimentare

Funcționați pe rețea sau pe baterie.

 1. Exercițiul de rețea diferă în ceea ce privește greutatea redusă și creșterea puterii.
 2. Exercițiul cu ciocan de pe baterii vă permite să lucrați în locuri greu accesibile. Elimină complet maparea.

După ce ați decis asupra sursei de energie, concentrați-vă asupra puterii. Cu cât forajul este mai puternic, cu atât este mai mare costul. Dacă intenționați să utilizați pentru activități de uz casnic, cumpărați un model cu o capacitate de 800 de wați.

 1. Regulator de viteză. Reglarea se face prin apăsarea declanșatorului cu o forță diferită. Există modele cu un regulator de disc.
 2. Exercițiile de impact avansate sunt echipate cu un procesor care selectează automat viteza de rotație. Viteza depinde de diametrul burghiului și de tipul materialului.
 3. Reverse. Datorită acestui mecanism, burghiul se poate roti în ambele direcții. Reversul va ajuta la extragerea burghiului când acesta este blocat în perete.

Nu cumpărați cel mai scump burghiu cu ciocan. Chiar și cele mai fiabile lucruri se descompun în timp.

Recomandări video

Cum de a alege un burghiu cu un pumn

Perforatorul este un burghiu mare echipat cu un mecanism de percuție care formează o lovitură la principiul electropneumatic sau electromagnetic. Instrumentul se concentrează asupra muncii distructive cu materiale dure - piatră, cărămidă și beton.

Funcționalul seamănă cu un burghiu electric. Mulți consumatori se înșeală în convingerea că nu există nicio diferență între ei.

 1. Putere. Cu cat este mai mare, cu atat peretele va fi mai gros. Puterea depinde de timpul pumnului fără întreruperi.
 2. Mod de operare. Un singur mod, dual-mode, trei moduri.
 3. Operațiunea cu un singur mod. Se concentrează asupra găurilor de găurire în materiale moi. În acest mod, pumnul funcționează pe principiul unui burghiu convențional.
 4. Funcționare cu două moduri - ciocanire.
 5. Trei moduri de lucru. Oferă foraj cu strivire la șoc. Perforatorul funcționează pe principiul unui ciocan.
 6. Viteza de rotație Parametrul determină numărul de mișcări efectuate de burghiu. Pentru găurirea unei gauri mici, viteza mare este potrivită, pentru una mare - una mică.
 7. Forța de impact Indicatorul depinde în mod direct de puterea punch-ului. Dacă intenționați să utilizați instrumentul acasă, sunt de ajuns 3 jouli.
 8. Greutate. Indicatorul determină timpul de lucru cu instrumentul. Masa este direct dependentă de putere.

Dacă nu puteți face o alegere, vă recomand să cumpărați un puncher de mărime medie. Aceasta va ajuta la rezolvarea unei varietăți de sarcini, de la forare la distrugere.

Lista principalelor criterii de selecție este prezentată în funcție de frecvența utilizării și de domeniul de activitate. Un instrument obișnuit este perfect pentru un atelier de acasă. Este posibil să nu fie necesară o pregătire profesională la domiciliu.

Dacă sunteți angajat în construcții, cumpărați doar un instrument profesional. Va dura o lungă perioadă de timp, rareori se va rupe și va ajuta la realizarea unor cantități imense de muncă.

Vizionați videoclipul: tutorial asamblare pop nituri 15 (Octombrie 2019).

Lasă Un Comentariu