Cum sa alegi un caine pentru casa si apartament

Dacă intenționați să aveți un prieten cu patru picioare și ați reușit deja să obțineți consimțământul familiei, probabil că sunteți chinuit de întrebarea cum să alegeți câinele potrivit. Nu este surprinzător, pentru că pierderea în mare de nasuri ude și ochi curios nu este dificilă.

Cele mai bune rase pentru un copil

Dacă un copil îi cere să cumpere un catelus, nu-ți fie frică de bălți pe podea și de papuci de mâncare. Puii se comportă în acest fel numai la început.

Copilul va deveni o personalitate armonioasă. Insotitorul Shaggy protejeaza impotriva singuratatei. Un copil, legat de un câine, va scăpa de complexe care apar adesea în timpul comunicării cu colegii.

Copiii împărtășesc secrete cu câinele. Câinele va asculta cu atenție, va înțelege și va simpatiza cu sinceritate. La copii infantila, catelul promoveaza responsabilitatea. Un câine poate să aibă un copil, indiferent de vârstă. Comunicarea cu un catel are un efect pozitiv asupra disciplinei și intereselor vieții copilului.

Atunci când alegi un animal, fii ghidat de trăsături de caracter, de temperament și de personalitate. Pregătiți copilul să refuze educarea și instruirea câinelui, iar soluția la această problemă va cădea pe umerii părinților.

Sfaturi pentru videoclipuri

Vă ofer o listă de rase care se întâlnesc bine cu copiii.

 1. Collie. Felică, moale și calmă. Îngrijiți cu tristețe copiii.
 2. pudel. Conținut nepretențios, potrivit pentru copiii activi și temperamentali.
 3. câine de vânătoare. Câini mici, inteligenți și prietenoși, perfect instruiți.
 4. Golden Retriever. Tolerant la frământările copilărești. Convingătoare și prietenoasă.
 5. Yorkshire terrier. Un câine mic cu un temperament uimitor. Perfect pentru o fată.

Dacă copilul solicită agresiv un catelus, uitați principiile și faceți acest lucru. Pot spune cu încredere că un astfel de cadou sau o surpriză de Anul Nou pentru o zi de naștere va schimba viața unui copil, făcându-l activ, distractiv și plin de evenimente.

Câini pentru a păzi casa

Câinii de pază diferă semnificativ de rudele de pază. Ei nu numai avertizează gazda despre un outsider pe teritoriul zonei suburbane, ci și atacă invitația neinvitată.

Minunate calități de pază ale schnauzerilor giganți, ale terrierilor negri, câinilor ciobănești și rottweilerilor.

Voi descrie în detaliu rasele listate.

 1. Sheepdogs - apărători clasici ai casei. Potrivit pentru protejarea teritoriilor vaste și excelent amenajabile pentru antrenament. Stăpânul ar trebui să învețe, păstorii nu au încredere în străini. Atunci când un outsider intră în zona protejată, câinele păstor prezintă calități de protecție. Dacă vin invitați, este mai bine să închideți câinele în voliere.
 2. Terrierul negru este o rasă special creată pentru funcții de securitate și de serviciu.. Un astfel de câine este puternic atașat proprietarului, și adesea nu recunoaște rudele și rudele. Terrierul negru are nevoie de socializare de la o vârstă fragedă. Câinele este activ și iubește să joace.
 3. Giurgiu Schnauzer - utilizat în domeniul de gardă de la începutul secolului trecut. Calitățile de securitate sunt bine exprimate. Câinele este prietenos cu familia. Are nevoie de îngrijire deosebită datorită părului lung.
 4. Rottweiler - poliția câinilor. Garda și paza instinctelor sunt dezvoltate perfect. Rottweiler are un caracter calm și este capabil să răspundă cu un atac agresiv. Deși haina câinelui este scurtă, ierniile aspre din Rusia nu sunt teribile.

Pentru protecția casei câinii mici nu sunt potriviți. Ele se concentrează pe plăcerea estetică, funcțiile de protecție sunt prea dure pentru ei. Reprezentanții raselor mici scoarță cu voce tare, dar nu vor putea să sperie un oaspete neinvitat.

Cum sa alegi un catelus

Să vorbim despre locurile în care poți merge pentru un cățeluș.

 1. Pepiniera. Pe Internet există contacte ale cărnii de reproducere din interesul dumneavoastră. Pot spune cu încredere că există multe astfel de instituții în vecinătatea orașului dvs. Amintiți-vă, un câine cu pedigree este o plăcere scumpă.
 2. Adăpost. Vizitați adăpostul, veți ridica un cățeluș, care, cu pregătire adecvată, va fi un protector excelent. Adevărat, calitățile de protecție ale unui câine sunt direct dependente de formare, activitate fizică și nutriție.
 3. Market. Poți să cumperi un câine pe piață, dar nu poți conta pe un rezultat bun, dacă nu ești norocos. Proprietarii animalului tind să câștige bani prin vânzarea unui catelus, alte momente în care nu sunt interesați.

Fiți atenți la alegere.

 1. Dacă cumperi un catel în canisa, ai luat decizia corectă. Asigurați-vă că cereți fotografii ale părinților catelului și spuneți-le puțin despre ele.
 2. Întrebați despre dieta părinților catelului. Alimentele și aspectul câinelui vor spune multe despre viitorul lui.
 3. Dacă ați preferat adăpostul, discutați cu reprezentanții săi și cereți ajutor în alegerea lor.

Pepinierele diferă în ceea ce privește creșterea și îngrijirea pentru conservarea anumitor calități și sănătate. Pepinieră oferă oportunități ample în sfera informației, va oferi informații complete despre catelus și pedigree-ul părinților.

Dacă luați un cățeluș într-un adăpost, sunteți o persoană nobilă. Aici puteți găsi un animal bun, caracterizat de dorința de a proteja o nouă familie.

Reguli pentru selecția de pui York

Alegerea lui York este o sarcină serioasă, a cărei soluționare ar trebui abordată cât se poate de responsabil. Dacă în momentul achiziției luați în considerare toate detaliile, animalul nu va dezamăgi niciodată.

Înainte de a alege, găsiți un crescător serios, vizitați mai multe pepiniere și discutați cu proprietarii de la York.

În timpul conversației, întrebați vârsta căței, pedigree-ul părinților, calitatea alimentelor și întreținerea. Dacă adăpostul sau casa crescătorului are pardoseli murdare și miroase neplăcut, iar lâna este îndoită și cățelușele sunt în cuști, este mai bine să refuzi să coopereze. Cu siguranță, nu vor furniza o metrică a câinilor și a pașapoartelor veterinare.

Luați în considerare momente care nu trebuie ignorate.

 1. Lamele rotunjite și membrele drepte indică sănătatea Yorkului. Mișcarea nu ar trebui să fie limitată și coordonată. În cazul în care catelul este lame sau există un cocoș pe spate, nu-l lua.
 2. Verificați cu atenție catelul în brațe. Nasul ar trebui să fie rece, negru și umed. Nasul este cald numai după somn. Pe marginea nasului ar trebui să lipsească graniță necaracteristică și albă.
 3. Este obligatoriu inspectarea cavității orale. Un caine sanatos are gume de culoare roz. Fiecare maxilar cu două colți și șase incisivi. Mușcătură sau foarfece pentru mușcătură.
 4. Un York de trei luni ar trebui să aibă un izvor închis. Se determină prin cercetarea coroanei. Dacă urechile nu stau, nu trebuie să vă fie frică. Cu vârsta, ei vor lua un suport normal.
 5. Dacă alegeți York cu păr curat, amintiți-vă, cu vârsta, lâna nu se va îndrepta.
 6. Nu privi atenția și coarda Yorkshire terrier. Ar trebui să fie netedă, fără crestături și bulgări.

Sfaturi pentru alegerea cățelilor Labrador

Labradorii sunt crescuți în pepiniere. Dacă vă plac câinii cu un caracter echilibrat, obținerea unui animal pedigree este mai bună într-o astfel de instituție. Vârsta trebuie să fie de cel puțin 45 de zile.

Labradorii sunt câini prietenoși, neînfricați și curioși. La o vârstă fragedă, sunt foarte activi și nu manifestă agresiune. Puii labrador reacționează calm la separarea de surori și de frați.

 1. Alegerea unui Labrador, atenție la alimente. Catelusul sănătos și agil, cu miros plăcut și păr strălucitor.
 2. Dacă există acnee și zgârieturi pe piele, este mâncărime tot timpul, nasul este uscat, iar ochii apelor nu merită să cumpere.
 3. Punctul important este cel exterior. Indiferent de vârstă, câinele trebuie să aibă un cap puternic, oase puternice și largi, labele puternice. Adesea alegerea face dificilă creșterea nestandard a animalului. Nu vă faceți griji, formarea Labradorului se termină în 1 an.
 4. Uită-te la coada. Câinele este un protector adevărat, nu ciocănește niciodată coada între labele.
 5. Prin expresia botului, puteți determina starea catelului. Rasa nu este tipică pentru ochii trist. Labradorul tipic întâmpină întotdeauna oameni cu un aspect cald și prietenos.
 6. Culoare - galben, negru sau ciocolată.

Alegerea unui câine ciobănesc

Păstorul german - un asistent universitar. Nu există nici o muncă de câine pe care să nu o facă.

În primul rând, decideți de ce aveți nevoie de un astfel de câine. Dacă intenționați să deveniți ameliorator, alegeți o fată. Câinii de oaie sunt mai ușor de antrenat și au o psihică mai flexibilă.

Rețineți că reproducerea puiilor - o sarcină dificilă. Dacă nu este suficient timp, nu există răbdare sau aveți nevoie doar de un prieten cu patru picioare, luați un câine. Cu el mai multe probleme.

 1. Este mai bine să luați un câine de oi într-o canisa de țară, unde puii sunt în aer curat. Ele sunt mai întărite și mai puternice.
 2. Uneori canisa oferă multe cățeluri identice. Pentru a face alegerea corectă, ar trebui să examinați cu atenție fiecare dintre ele.
 3. O mușcătură de catelus ar trebui să fie strict de foarfecă. Culoarea pielii este negru. Acest ciobanesc german dobândește cu vârsta.
 4. Până la trei luni, urechile cățelilor sunt mincinoase. Dacă s-au ridicat mai devreme, acest lucru indică anumite probleme.
 5. Inspectați botul. Dacă este acut, atunci totul este în ordine.
 6. Un catelus sanatos are picioare groase si puternice, o spate drept, un gat puternic si lung. În mod ideal, seamănă cu un urs bine hrănit.
 7. Dacă puii arată la fel, studiați comportamentul lor. Puteți să vă apelați catelusii. Cine vine primul - lider și foarte activ.

Când cresc catelusul, va avea nevoie de mult spațiu. Dacă aveți un apartament în oraș, nu recomand să cumpărați un catelus din această rasă. Deci vă distrugeți viața de sine și de câine. Dacă există o casă de țară, nu există o soluție mai bună decât Ciobanescul german.

Înainte de a cumpăra un câine, asigurați-vă că vă aflați pe Internet sau citiți enciclopedia, care descrie în detaliu rasa. Deci, tu determina ce câine ai nevoie.

Un câine acasă este însoțit de îngrijorări suplimentare. Când cumperi un animal de companie, pregătește-te pentru el. Dacă acest lucru nu vă sperie, luați un portofel și mergeți la grădiniță pentru un nou prieten. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: TOP 10 RASE de CAINI ideale pentru APARTAMENT (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu