Sare, fierbe, prăjiți și uscați ciupercile

După cum știți, mulți oameni iubesc doar ciupercile. Vizitarea restaurantelor și cafenelelor comandă de bunăvoie vase de ciuperci și se bucură de gustul lor uimitor. Cu toate acestea, atunci când acest produs forestier brut se dovedește a fi în bucătăria la domiciliu, se pune întrebarea - ce să faceți cu ciupercile după recoltare?

Cum să murăm ciupercile

Toamna se apropie încet. Deci, curând vor apărea pe mese o varietate de feluri de mâncare. În timp ce unii se bucură de gustul lor, alții sunt angajați în recoltare.

Ciupercile se sare într-o varietate de moduri. Cele mai adesea chanterelles sărate, ciuperci de lapte, bolete, bolete. Indiferent de varietate, puteți utiliza în siguranță aceeași tehnologie de sărare. Obțineți un produs cu o cantitate mică de calorii.

pregătire. Utilizați recomandat numai tineri intacți fără viermi. Sunt sortate, spalate si curatate. Big grind.

macerare. Înainte de sărarea unor soiuri există o procedură de înmuiere. Ca urmare, amărăciunea îi lasă. Savure ciuperci de lapte, volnushki și altele, cu un gust amar. Se recomandă să se înmoaie într-o cameră răcoroasă, schimbând periodic apa.

Decaparea rece

Tehnologia este aplicată pe ciuperci de lapte șofran, ciuperci de lapte, valuri și roșuțe. Se recomandă să se înmoaie 72 de ore înainte de sărare de ciuperci de lapte, volnushki și russula. Schimbarea apei după 6 ore. Ryzhiki nu se înmoaie. Se spală și se îndepărtează rădăcinile. Sare din ceramică, sticlă și smalț.

REDUCERE STOPPED

 1. Ciupercile sunt stratificate într-un recipient cu capacele în jos. Toate straturile sunt în mod necesar presărate cu sare. Pe kilogram de ciuperci luați jumătate de pahar de sare. Puteți folosi mărarul și laurul.
 2. Ciupercile acoperă cu o cârpă groasă. Apoi, un cerc din lemn este pus pe partea de sus, și o sarcină ușoară este pus pe ea. După un timp, vor începe să se stabilească. Este necesar să se monitorizeze dacă mucegaiul nu apare. Dacă este prezent, schimbați materialul și spălați cercul.
 3. După o săptămână, ciupercile se vor condensa, iar în vas se va afișa saramură. Dacă nu există soluție salină, măriți masa încărcăturii și acoperiți vasele cu film. Sărarea va fi terminată într-o lună și jumătate.

Sare sărată

Această tehnologie de sărare este mai rapidă. Metoda caldă este folosită pentru sărarea sirezhek, ciuperci de aspen, miere agarică și ulei. Se recomandă utilizarea numai a ciupercilor coapte.

Saltarea în acest mod implică utilizarea saramurii. Se face din condimente și sare. Marar, cuișoare și lauri vor face.

 1. Puneți vasul de apă pe foc, adăugați puțină sare și lăsați apa să fiarbă. Apoi puneți ciupercile în tigaie și gătiți, amestecând ocazional.
 2. După apariția spumei, scoateți-o, adăugați condimente și continuați să gătiți o treime de oră. Ciupercile pregătite se vor scufunda în fund, iar transparența în saramură va crește.
 3. După finalizarea gătitului, treceți la un castron larg și lăsați-l să se răcească. Apoi le întindeți pe maluri, presărați ușor cu sare și închideți-le. Raportul de ciuperci / muraturi la nivelul de 5 la 1. Sare este finalizat după 45 de zile.

Sare uscată

Această tehnologie este utilizată pentru sărarea ciuperci solide.

 1. Ciupercile se curăță neîngrijit, se taie în plăci, se întind pe laturi și se îngroașă.
 2. Ciupercile uscate sunt trimise într-un castron mare și amestecate cu sare. Pe kilogram de ciuperci, suficiente 200 g de sare.
 3. Înclinată pe maluri. Se presara cu sare pe partea de sus și acoperă borcanul cu un capac.

Saltare video la domiciliu

Am împărțit trei rețete de sărare pas cu pas. Ce tehnologie să utilizați pentru sărare, decideți. Observ că fiecare dintre aceste metode este bun în felul său.

Cum să prăjiți ciupercile

Să ne imaginăm că știți cum să colectați și să curățați ciupercile, dar tainele prăjirii corecte nu vă sunt cunoscute. Aceasta va fi conversația noastră. Oamenii care se țin de o dietă nu ar trebui să mănânce ciuperci prăjite.

 1. Ciupercile se spală bine și se curăță. Această procedură este lungă, mai ales dacă există multe. Gustul vasului finit depinde de calitatea prelucrării inițiale.
 2. Puneți ciupercile decojite într-un șuviu și lăsați-le sub apă timp de 30 de minute.
 3. Turnați apa într-o cratiță mare și mutați ciupercile de acolo. Puneți o mică ceapă decojită în tava, care acționează ca un indicator al toxicității. În cazul albastru, ciupercile sunt recomandate a fi aruncate. În caz contrar, puteți otrăvi grav.
 4. Nu fierbeti, doar cateva minute. Apoi puneți-le într-un ciocănit, tăiați și prăjiți în ulei.

O astfel de tehnică de prăjire este utilizată atunci când natura produsului este îndoielnică. În plus, când ciupercile fierbinți își pierd vitaminele și aromele. Dacă știți exact ce fel de ciuperci, fierul nu merită. Pur și simplu curățați, clătiți cu apă, uscați cu un șervețel și prăjiți în ulei după măcinare.

Rețeta de prăjire cu ceapă este puțin diferită.

 1. Fry ceapa tocata. După aceasta adăugați ciuperci tăiate.
 2. Pentru 5 minute de prăjire, nu ar trebui să acoperiți tigaia cu un capac. Rezultatul va fi o crustă roșie.
 3. După 5 minute, acoperiți vasele și continuați prăjirea timp de încă 5 minute.
 4. La sfârșitul sării de gătit. Dacă prăjiți ciupercile în mod corect, ele vor fi moi, chiar și își vor păstra forma originală.

Servit pe masă ca un fel de mâncare separată, aperitiv rece sau farfurie. Unele gospodine stropite cu sos de smantana, sau in timpul prăjirii, în afară de ceapa, se adaugă alte legume.

Voi spune câteva cuvinte despre condimente. Nu le folosesc, pentru că mirosul este întrerupt de aroma de ciuperci, în special de șampanie.

Cum să gătești ciuperci

Una îi place carnea, al doilea pește, al treilea ciuperci. Totul depinde de preferințele personale ale gustului. Dacă subtilitățile gătitului de carne și de pește sunt cunoscute de toată lumea, cu totul totul este puțin diferit. Modurile de gătit nu sunt suficiente. Vom vorbi despre gătit.

Subtilități de pregătire și gătit

Ciupercile sunt pre-tratate înainte de gătit. Curățat de murdărie și resturi și bine spălat, dar nu lung. Dacă se spală mult timp, absorb prea multă umiditate și își pierde elasticitatea.

Gustări delicioase. Mai întâi, apa se fierbe, apoi ciupercile sunt aruncate în tigaie, și numai atunci se adaugă sare. Pentru aromă, puteți adăuga o mică laură nobilă, mărar sau ceapă.

Bunul gust depinde de puterea focului de gătit. Opțiunea ideală este focul mediu. Temperatura de gătit trebuie să mențină un bulion moderat de fierbere.

Video gătit din nou

Timp de gătit al speciilor populare

 1. Ciuperci. Crescut în sere. Ele sunt moi, nu este necesară o prelucrare lungă. Proaspete șampiri gătesc timp de 5 minute. În cazul pâinii congelate înainte de gătire, care durează 10 minute, are loc procedura de decongelare.
 2. Ciuperci de ciuperci. De asemenea, ciupercile de seră. Din campioni diferă în ceea ce privește elasticitatea și densitatea. Timpul de gătire este de aproximativ 20 de minute.
 3. Bureții. Ciuperci de pădure. Înainte de gătire, înmuiați laptele timp de 60 de minute. Gatiti-va in apa sarata pentru o treime de ora.
 4. Alb. Structura este destul de densă. Gatiti 40 de minute. În timpul procesului, asigurați-vă că ați îndepărtat spuma.
 5. Boletus. În creștere în pădure. Structura este licitată. 30 de minute sunt suficiente pentru gătit.
 6. Miere agarică. Gatiti cel putin o ora. După fierberea bulionului, va apărea o spumă, care trebuie îndepărtată, apa schimbată și gătitul continuat.

Am împărtășit secretele gătitului. Probabil că ați reușit să vă asigurați că procedura este extrem de simplă, iar timpul de gătire depinde de tipul acesteia.

Cum să se usuce ciupercile

Uscarea este cea mai obișnuită metodă de procesare. După uscare, greutatea lor scade și apar alte calități ale gustului. Ciupercile uscate sunt superioare celor înghețate, sărate și murate în ceea ce privește valoarea nutrițională. Greutatea redusă și durabilitatea ridicată contribuie la depozitarea ușoară.

Pentru uscare sunt folosite ciupercile marsupiale și tubulare - boletus, alb, aspen, boletus, chanterelles. Lamelele nu sunt uscate, ele conțin amărăciune, care nu dispare ulterior. Sunt sărate și murate.

Înainte de a fi uscate, ciupercile sunt sortate, alegând doar cele puternice și sănătoase. Nu spălați, deoarece timpul crește semnificativ. Ele sunt frecate cu o cârpă și mușchi, pinul și murdăria sunt scoase din capac.

Capul mare tăiat în bucăți. Picioare tăiate în inele sau coloane. Cusăturile și altele sunt uscate întregi. În Mokhovikov, chanterelles și ulei, numai capace sunt potrivite pentru uscare.

Uscarea trebuie să fie uniformă și treptată, în condiții de circulație a aerului și temperatură ridicată. În caz contrar, ei vor strica.

Metode de uscare

Deschideți aerul

 1. Alegeți o zi fierbinte și uscată. Ciuperci cu coarda pe fir. Colierul rezultat este atârnat într-un loc însorit.
 2. Disponibilitatea este constant verificată. În fiecare seară, colierul este adus în casă, deoarece umiditatea aerului se ridică noaptea.
 3. Uscarea nu este recomandată, va afecta negativ aroma și proprietățile nutriționale. Uneori, uscarea în aer liber este întârziată timp de o săptămână.

Cuptor sau uscător de fabricație

Conform acestei tehnici, un strat subțire este așezat pe o tavă de sârmă sau o tavă de copt. Uscate la o temperatură de 70 grade pentru câteva ore.

Uscarea video la domiciliu

De exemplu, m-am uitat la două metode populare de uscare. Ciupercile pregătite sunt uscate și ușoare la atingere, nu se sfărâmă, ci se rup bine.

Am uscat-o astfel: l-am lăsat ciupercile să se usuce în soare și apoi am terminat de uscat în cuptor. Acest mod este rapid și eficient.

Cum să cureți ciupercile

Anterior, culesul ciupercilor a fost considerat un hobby, astăzi este un fel de stil de viață și tradiție familială.

Recoltarea necesită o atenție specială, precum curățarea. Dacă stăpânești numai această știință, citește sfatul meu.

Curatarea prin curățare

Începe să curățească în timpul colectării, înlăturând zonele vierme și deteriorate chiar în pădure.

 1. După tăiere, resturile, frunzele și acele sunt îndepărtate de pe suprafață.
 2. În loc, scoateți coaja mucoasă a capacului.
 3. Tăiați viermi pe picior.

Astfel, numai ciupercile pure vor rămâne în coș și veți fi treziți mai mult în aerul proaspăt.

Curățarea casei

 1. Ciupercile sunt sortate pe specii pentru a simplifica procesarea.
 2. Determinați ce fel de bucătar în primul rând. Ciupercile nu stau mult timp, nu mai mult de 5 ore pentru gătit.
 3. Unele specii conțin substanțe specifice care contribuie la oxidarea de mare viteză. Apariția acestor ciuperci își pierde rapid recursul. Pentru ca ei să nu se întunece, se toarnă cu apă sărată.
 4. Maslata curățată cu capace. Pielea mucoasă este îndepărtată de pe marginea capacului.
 5. Tubular periat diferit. Pentru ceaiul de curățare utilizați o pensulă. "Mahra" este întotdeauna eliminat, deoarece adesea conține viermi.
 6. Albul este înmuiat înainte de curățare. Dupa ce frecati cu o perie si indepartati locurile intunecate.
 7. Hibs singur curata sub o scurgere de apa, altii nu folosesc apa. Ryzhiki cresc în iarbă curată, atât de suficient pentru a tăia picioarele lungi și se toarnă ușor peste apă.

După finalizarea curățării, spălată cu apă și gătită imediat. Starea lungă în apă afectează negativ gustul.

Cum să alegeți ciupercile

Ciupercile pot fi achiziționate la supermarket sau fă-o singură. Mergând la magazin nu va dura prea mult timp, dar nu se compară cu o incursiune în pădure, care vă permite să vă bucurați de frumusețea naturii, să respirați aer curat și să vă relaxați.

În zilele noastre există o mulțime de ciuperci, dar puțini cunosc secretele recoltei corecte. În plus, trebuie să mergeți în pădure în echipamentul adecvat, luându-i niște probleme.

Recoltarea greșită afectează negativ viitoarea recoltă. Miceliul este situat la o adâncime superficială sub pat, iar acțiunile inept le dăunează.

Mulți pur și simplu trag ciuperci din pământ împreună cu rădăcina. Deci, nu puteți face, deoarece miceliul se poate prăbuși. Ei au nevoie să taie cu un cuțit la bază, și picioarele ciornei acoperă resturile de plante.

Dacă cuțitul de grădină nu este la îndemână, ciuperca este rotită în jurul axei sale și este îndepărtată ușor. Deci, miceliul va avea un mic prejudiciu. Dacă o salvați astăzi, după un timp va apărea o nouă recoltă în acest loc.

Sunt necesare condiții favorabile pentru existența normală a unui miceliu. În pădure există adesea locuri care seamănă cu un loc de luptă: frunzele și acele sunt săpate, iar mușchii sunt călcați în picioare. Cum în acest caz putem vorbi despre siguranța miceliului? Doar cei care se ocupă de ciuperci au grija de astfel de momente.

Să vorbim direct despre regulile de colectare a ciupercilor.

 1. Se recomandă colectarea dimineața.
 2. Se mișcă între copaci îngrijorat și încet, examinând locurile retrase.
 3. Dacă vara este uscată, ei caută printre frunze, în mușchi și sub ramuri groase.
 4. Dacă vara ploioasă este căutată în locuri deschise și la poale.
 5. Ciupercile cresc companiile, dacă reușiți să le găsiți, examinați cu atenție site-ul.
 6. Creșteți foarte repede. Dacă azi a apărut mic, în câteva zile un gigant va sta în locul său.

Vom acorda atenție echipamentului de colectare a ciupercilor, eficiența colectării și nivelul de confort al colectorului depind de acesta.

 1. Ciupercile sunt colectate în coș. Găleții nu sunt utilizați, deoarece fără flux de aer se deteriorează rapid.
 2. Mergând în pădure, poartă haine ușoare și confortabile. De exemplu, trening tricotat. Luați un strat de ploaie sau un coș de ploaie cu dumneavoastră în caz de vreme ploioasă.
 3. Pantofii ridică lumină, confortabilă și impermeabilă. Pantofii din piele sau din cauciuc sunt considerați cea mai bună soluție. În cazul în care pădurea este uscată, pantofii sport vor face.
 4. Pungă utilă și din spate din material impermeabil. Este convenabil să transportați alimente, un balon cu apă, chibrituri, un cuțit de grădină și un impermeabil. În mod ideal ar trebui să existe o busolă.

Dacă sunteți nou în acest domeniu, asigurați-vă că ați ascultat sfatul meu. Nu exagerați citiți enciclopedia de ciuperci comestibile și necomestibile.

Pe această notă, termin articolul. Sper că acum puteți colecta, coaja și procesa ciupercile.

Observ că nu există nimic special în ceea ce privește gătitul și prăjirea. Dar uscarea și decaparea este o altă problemă. Ciupercile uscate sunt o bază excelentă pentru o varietate de feluri de mâncare. Ele sunt adăugate la supă, folosite ca umplutură pentru plăcinte.

Vizionați videoclipul: TOCANITA DE CIUPERCI (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu