Când și cum să sărbătorim Anul Nou în China

Oamenii tind să petreacă sărbătorile de Anul Nou în afara statului. Unele sunt trimise statelor, altele către Europa și altele către Regatul Mijlociu. Cei care preferă această opțiune din urmă sunt deseori dezamăgiți, deoarece nu știu când este Anul Nou în China.

Cum sărbătorim Anul Nou în China

În China, ca și în alte țări, Anul Nou este vacanța principală și favorită. Adevărat, numit Chun Jie.

Locuitorii statului au sărbătorit Anul Nou pentru mai mult de două mii de ani. Potrivit istoricilor, pentru prima dată, chinezii au început să sărbătorească Anul Nou în timpul neolitic. În acel moment au sărbătorit mai multe sărbători, care sunt prototipuri ale Anului Nou.

În China, Anul Nou este sărbătorit la sfârșitul iernii, conform calendarului lunar. Data este plutind, astfel că sărbătorile de Anul Nou încep în diferite moduri.

După tranziția la calendarul gregorian, locuitorii Imperiului Ceresc numesc Anul Nou vacanța de primăvară. În popor se numește "Nyan". Să vorbim mai mult despre celebrarea din China.

 1. Sărbătorirea Anului Nou Chinezesc este un festival real, care durează două săptămâni. În acest moment, fiecare cetățean al țării poate conta pe o săptămână de sărbători oficiale.
 2. În China, au avut spectacole teatrale, spectacole pirotehnice, carnavaluri spectaculoase. Fiecare dintre evenimentele listate este însoțită de lansări de focuri de artificii și lovituri de focuri de artificii. Oamenii chinezi cheltuiesc o mulțime de bani pentru atributele de Anul Nou. Și nu este un accident!

Mituri ale Anului Nou

Așa cum spune mitul antic, în ajunul noului an, adâncurile mării au scos un monstru teribil, cu coarne, devorând oameni și animale. Acest lucru sa întâmplat în fiecare zi, până când un om bătrân, cu o trestie de zahăr și un sac, a apărut în satul Tao Hua. El le-a cerut localnicilor adăpost și mâncare. Tot ce a refuzat, cu excepția unei femei în vârstă care a hrănit salatele sarbatorilor de Anul Nou și a oferit un pat încălzit. În recunostință, bătrânul a promis că va expulza monstrul.

El a îmbrăcat haine roșii, a vopsit ușile casei cu vopsea cărămizie, a aprins focuri și a început să facă zgomote puternice, folosind "zuruitoare de foc" din bambus.

Monstrul, văzând asta, în sat nu mai îndrăznea să se apropie. Când monstrul a dispărut, locuitorii satului au făcut o mare sărbătoare. De atunci, în timpul sărbătorilor de Anul Nou, orașul Regatului Mijlociu devine roșu cu decorațiuni și felinare. Cerul este în mod constant focuri de artificii.

Așa a format o listă de atribute obligatorii de Anul Nou: pocnitori, tămâie, biscuiți, jucării, focuri de artificii și produse roșii.

 1. În ceea ce privește celebrarea, putem spune că este strict interzis să dormim în prima noapte. Oamenii chinezi se uită în acest an.
 2. În primele cinci zile de vizită de vacanță prieteni, dar nu puteți aduce cadouri. Doar copiii mici primesc plicuri roșii cu bani.
 3. Printre rețetele festive de Anul Nou, chinezii pregătesc feluri de mâncare ale căror nume sunt în concordanță cu noroc, prosperitate și fericire. Pește, carne, brânză de soia, tort.
 4. În cadrul festivalului chinez, este obișnuit să onorăm strămoșii care au mers într-o altă lume. Fiecare persoană face parfumuri o mică ofertă de decorațiuni și tratamente.
 5. Anul Nou se încheie cu Festivalul Lantern. Ele sunt aprinse pe fiecare stradă a orașelor, indiferent de dimensiune și populație.

Ați învățat subtilitățile de sărbătorire a Anului Nou în China și ați asigurat că sărbătorile de Anul Nou din China sunt un eveniment colorat, uimitor și unic.

Tradiții pentru Anul Nou Chinezesc

În China, Anul Nou este sărbătorit diferit decât în ​​alte țări ale lumii, deoarece chinezii rămân loiali strămoșilor lor și nu uită tradițiile de Anul Nou.

 1. Sărbătorile de Anul Nou sunt însoțite de o distracție generală. Fiecare familie creează cât mai mult zgomot în casă, cu ajutorul cioșcilor și a pocnitorilor. Chinezii cred că zgomotul declanșează spiritele rele.
 2. Festivalul luminilor se desfășoară chiar la sfârșitul serbării. În această zi, evenimentele pline de culoare sunt ținute pe străzile orașului și rurale, cu participarea leilor și a dragonilor care intră în lupta dramatizată.
 3. Sărbătorirea Anului Nou în Regatul Mijlociu este însoțită de pregătirea unor feluri de mâncare speciale. Toate acestea constau din produse al căror nume coincide în sunet cu cuvinte care simbolizează succesul și norocul.
 4. De obicei, pește se află pește, ciuperci de stridii, castane și mandarine. Aceste cuvinte sună ca bogăție, bunăstare și profit. Carne de mâncare și băuturi alcoolice se găsesc pe masa de Anul Nou.
 5. Dacă celebrați Anul Nou care vizitează familia chineză, asigurați-vă că aduceți doi mandarini proprietarilor casei. Înainte de a pleca, vă vor da același dar, deoarece cele două mandarine sunt consonanța aurului.
 6. Cu o săptămână înainte de Anul Nou, familiile chineze se adună la masă și se raportează la zei anul trecut. Principalul lucru este considerat a fi Dumnezeul verișului de acasă. El este mulțumit de dulciuri și se răspândește cu miere.
 7. Înainte de sărbătoare, cinci uși de hârtie sunt atârnate pe ușă. Acestea înseamnă cinci soiuri de fericire - bucurie, noroc, bogăție, longevitate și onoare.
 8. Spiritele rele se tem de culoarea roșie. Nu este surprinzător că este roșu care domină în timpul sărbătorilor de Anul Nou.
 9. În multe țări este obișnuit să puneți un pom de Crăciun pe Anul Nou. În Celestial, au pus Copacul Luminii, decorat în mod tradițional cu felinare, ghirlande și flori.
 10. Anul Nou Chinezesc este o abundenta diferita. Adevărat, ei nu se grăbesc să folosească cuțitul de masă la masă, deoarece astfel puteți pierde fericirea și norocul.
 11. În China, Anul Nou este îndeplinit înainte de zori. Adulților li se dau obiecte care simbolizează dorința de noroc și de sănătate. Printre acestea se numără flori, abonamente la facilități sportive și bilete de loterie. Cadouri frumoase și frumoase.

Fără tradiție, este imposibil să ne imaginăm un adevărat An Nou în Ceresc. Știți acum când sărbătorile de Anul Nou în China, cum sunt celebrate și ce oferă. Dacă vă plictisiți să petreceți concediul de Anul Nou la domiciliu, mergeți la Regatul Mijlociu. Această țară va oferi ocazia de a diversifica viața.

Video al Anului Nou în satul chinezesc

Ghidat de experiență și de amintiri, voi spune că Anul Nou Chinezesc va oferi unele impresii necunoscute anterior, emoții strălucitoare și o dispoziție de Anul Nou.

Lasă Un Comentariu